TMMOB, DİSK, KESK VE TTB BAŞKANLARI FLORMAR İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB, DİSK, KESK ve TTB Başkanları, sendikalı oldukları için işten atılan ve 161 gündür fabrika önünde direnen Flormar işçilerine 22 Ekim 2018 tarihinde destek ziyaretinde bulundular.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz destek ziyaretinde şunları söyledi:

"Tam 161 gündür işlerine, alın terlerine ve sendikal haklarına sahip çıkmak için direnen Flormar işçisi arkadaşlarım, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği adına hepinizi saygıyla selamlıyorum.

OHAL koşulları altında başlattığınız ve işverenin tüm baskı ve zorbalıklarına rağmen yılmadan devam ettirdiğiniz direnişiniz hepimize büyük umut veriyor. Ne mutlu size ki bu umudu tüm Türkiye’ye yaydınız, “Flormar Değil, Direniş Güzelleştirir” sloganını dillere pelesenk ettiniz.

Daha iyi koşullarda çalışmak, emeğinin karşılığını istemek ve bunlar için sendikalara üye olmak tüm emekçilerin en temel hakkıdır. Dünyanın hiçbir yerinde işçiler sendikalı olduğu gerekçesiyle işinden atılamaz. Ama ne yazık ki Türkiye’de bunun örneklerine çok rastlıyoruz. Çünkü patronlar, karşılarında sesini çıkaramayan, boyun eğen işçi istiyorlar. Bir araya gelerek hakkını arayan işçilerden korkuyorlar. Bu korku nedeniyle türlü yalanlarla işçileri işinden ediyorlar, onları susturabilmek için her şeyi yapıyorlar. Bunu yaparken de en büyük desteği hükümetten alıyorlar.

Bunun en son örneğini 3. Havalimanı işçilerinin haklı isyanında da gördük. Tahtakuruları arasında yatmamak, balık istifi biçimde taşınmamak, insanca koşullarda çalışmak istedikleri için gaza boğuldular, gözaltına alındılar, teröristlikle suçlandılar ve bir kısmı da tutuklandılar.

Ortada bir terör varsa, o da patronların ve siyasi iktidarın hakkını arayan emekçilere uyguladığı bir terör vardır. Bizler emek ve meslek odaları olarak yıllardan beri patronların ve siyasal iktidarın emekçilere uyguladığı bu teröre karşı çıktık, bundan sonra da çıkmaya devam edeceğiz. 
Bu ülkedeki mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütü olarak direnişinizi br kez da coşkuyla selamlıyorum.

Sendikalı olalım güzelleşelim, örgütlenelim güzelleşelim, bir araya gelelim güzelleşelim!

Yaşasın emekçilerin birliği, yaşasın sınıf dayanışması!"