TMMOB YASA DEĞİŞİKLİĞİNE DAİR KOCAELİ ŞUBE DANIŞMA KURULU BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Yasa değişikliğine dair MMO Kocaeli Şube Danışma Kurulu 28 Mayıs 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

MEMLEKETİMİZE, MESLEĞİMİZE, ODAMIZA VE TMMOB’YE SAHİP ÇIKACAĞIZ!...

Siyasi iktidar, yıllardır gündeminde olan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarımızın yasal yapısını değiştirerek etkisiz hale getirme girişimini, bizzat AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla birlikte tekrar gündemine almıştır. Bu çalışma içerisinde TMMOB Kanununa yönelik bir hazırlığın da olduğunu bilmekteyiz.

Demokrasi ile bağdaşmayan, yüzbinlerce üyesinin talebi dışında yapılan bu çalışmanın nedeni şüphesiz ki TMMOB ve bağlı Meslek Odalarının, halkımızın çıkarları doğrultusunda, ülkemizin sanayileşmesi ve demokratikleşmesi için verdiği mücadeledir. TMMOB’nin hedef haline getirilmesindeki amaç, doğanın yağmalanmasına, kentlerin tarihi dokusunun tahrip edilmesine, kamusal denetimin ortadan kaldırılmasına, ülke kaynaklarının yok edilmesine olanak sağlamaktır. Bilindiği üzere Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kamu Kurumu niteliğinde bir meslek örgütüdür. Birliğimiz, meslek mensuplarımızın hak ve yetkileri kadar, toplumun genel çıkarlarının korunması için de çalışmakla yükümlüdür.

İçinde bulunduğumuz salgın koşullarında halk sağlığı için, çalışan emekçilerin iş güvencesi için kurullarımızın dile getirdiği talepleri görmek, sorunları çözmek için yapılması beklenen birçok düzenleme varken, bunlar yerine birlik ve odalarımızın yapısına ve seçim sistemlerine yönelik tartışma ve yasa değiştirme girişimlerini asla kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Demokratik yollarla ele geçirilemeyen TMMOB ve bağlı odalarımızın, seçim yöntemlerine müdahale ve diğer yollarla bertaraf edip işlevsizleştirmek ve tasfiye etmek arzusu üyelerimiz nazarında beyhude bir girişim olarak kalacaktır.

Bizler, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi 15. Dönem Danışma Kurulu üyeleri olarak; Birliğimizin kuruluşundan bu yana her siyasi iktidar döneminde olduğu gibi bu dönemde ve gelecekte de uzmanlık alanlarımızdan hareket ederek, halkımızın çıkarları doğrultusunda rantın ve talanın karşısında, bilimin ve tekniğin ışığında, Birliğimizin demokratik işleyişinin, kamusal gücünün, ilerici duruşunun ortadan kaldırılması yolundaki her türden girişimin karşısında mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Yaşasın TMMOB Örgütlülüğü

TMMOB

Makina Mühendisleri Odası

Kocaeli Şubesi 15. Dönem Danışma Kurulu