TMMOB, İŞSİZLİK VE ÜCRETLERİ MASAYA YATIRIYOR (BİRGÜN GAZETESİ-19.09.2007)

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Mühendislik, İstihdam ve Ücretlendirme Sempozyumu TMMOB, işsizlik ve ücretleri masaya yatırıyor TMMOB'un 22-23 Eylül'de düzenleyeceği 'Mühendislik, İstihdam ve Ücretlendirme Sempozyumu', mühendis ve mimarların çalışma yaşamındaki sorunlarını tartışacak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, meslek alanlarının daraltıldığını belirterek, 22-23 Eylül 2007 tarihlerinde İstanbul'da düzenleyecekleri sempozyum ile meslek alanlarını korumayı ve geliştirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

 Mühendislik, İstihdam ve Ücretlendirme Sempozyumu TMMOB, işsizlik ve ücretleri masaya yatırıyor TMMOB‘un 22-23 Eylül‘de düzenleyeceği ‘Mühendislik, İstihdam ve Ücretlendirme Sempozyumu‘, mühendis ve mimarların çalışma yaşamındaki sorunlarını tartışacak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, meslek alanlarının daraltıldığını belirterek, 22-23 Eylül 2007 tarihlerinde İstanbul‘da düzenleyecekleri sempozyum ile meslek alanlarını korumayı ve geliştirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

SALDIRILARA DUR DEMEK İÇİN
Emin Koramaz, yazılı açıklamasında, mal ve hizmetlerin sunumunda ticarileştirme ve özelleştirmenin egemen olduğunu, sanayileşme, planlama ve kalkınmadan vazgeçildiğini, sosyal devletin tasfiye edildiğini kaydederek bu şekilde meslek alanlarının daraltıldığını belirtti.
Bu durumun istihdam ve ücredendirme politikalarını etkilediğini dolayısıyla da işsizlik ve meslek dışı alanlarda çalışmayı yaygınlaştırdığının altını çizen Koramaz, şunları kaydetti: "TMMOB Mühendislik, İstihdam ve Ücredendirme Sempozyumu ile bu sorunların bir bütünlük içinde tespit edilmesi ve meslek alanlarımızı koruma ve geliştirmeyi, ülkemizin ve meslektaşlarımızın çıkar ve gelecek birliğinden harekede meslek alanlarımıza yapılan saldırılara ‘dur‘ demeyi amaçlıyoruz." Ücredi ve işsiz mühendislerin, mimar ve şehir plancılarının çalışma yaşamında karşılaştıkları sorunlar, özlük hakları, örgüdenme sorunları, ilgili yasal mevzuat, yabancı mühendis, mimar ve şehir plancılarının Türkiye‘de çalışmalarını tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla, TMMOB adına MMO tarafından düzenlenen "TMMOB Mühendislik, İstihdam ye Ücretlendirme Sempozyumu", 22-23 Eylül 2007 tarihlerinde İstanbul‘da Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu‘nda toplanacak.

ÖRGÜTLENME DE TARTIŞILACAK

Sempozyumunun açılışının ardından ilk gün, "Çalışma Yaşamında Ücredi, İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları" ve "Mühendislik, Mimarlık, Şehir Plancılığında Çalışma Yaşamını Düzenleyen Yasalar" konulu iki oturum fSpÛM Sempozyumun ikinci gününde ise "Sempozyum Bölge Toplantıları", "Ücredi ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları örgütlenmesinde TMMOB ve Sendikalar", "Ücredi ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Forumu" başlıklı oturumlar düzenlenecek.