Berlin Tempelhof Schöneberg Belediye Başkanı Jorn Oltmann ve Belediye Meclis Üyeleri Şubemizi ziyaret etti.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Mersin Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Eylül 2022

Yılın üçyüzden fazla gününün güneşli geçtiği Mersin’de TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) adına, Mersin Şubesi olarak, 1997 yılından bugüne kadar güneş enerjisi sistemleri konulu çok sayıda mesleki ve bilimsel seminerler, eğitimler, etkinlikler ve ulusal düzeyde  sekiz adet sempozyum ve sergi düzenlenmiştir. Enerji sektöründe temel ve öncelikli adım, enerjiyi verimli kullanmaktır. İkinci adım ise, yenilenebilir enerji kaynaklarının, en hızlı ve verimli şekilde, kamusal planlama ve kamusal denetim altında, kamu ve ülke çıkarları korunarak devreye alınmasıdır. 

Güneş enerjisi sistemlerine örnek oluşturmak ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Mersin’de birinci etabı tamamlanan ve kullanılmaya başlanan Güneş Park Enerji Kompleksinde halkımıza ve yaklaşık 6 bin öğrencilerimize  enerji üretimi, uygulamaları ve kullanım alanları  hakkında eğitimler verilerek gelecek nesillere temiz enerjinin önemi aktarılmaktadır. 

Berlin Tempelhof Schöneberg Belediye Başkanı Jorn Oltmann ve Belediye Meclis Üyeleri ile yapmış olduğumuz görüşmede Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi olarak yenilenebilir enerji kaynakları,  Kamu yararına yaptığımız çalışmalar ve Belediyelerle yapmış olduğumuz protokoller hakkında bilgi paylaşımında bulunduk. Yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı Yenilenebilir enerji kaynakları hakkında yakın zamanda Berlin’de yapılacak olan konferansta Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı İbrahim Yücesoy’u konuşmacı olarak davet ettiler. Nazik ziyaretlerinden dolayı Berlin Tempelhof Schöneberg Belediye Başkanı Jorn Oltmann , SPD Berlin Milletvekili Orkan Özdemir, geçmiş dönem Bel. Bas. Şimdiki Meclis Başk. Yard Angelika Schöttler ve beraberindeki bürokrat ve meclis üyeleri Martina Zander-Rade, , Dennis Mateskovic, Elisabeth Wissel, Uwe Kasper, Dr. Lisa Rüter, Gökcen Demiragli ,Tanja Blom ve Christine Fidancan’a teşekkür ederiz.