Öğrenci Üyelerimize Yönelik “Deneyimler Toplantısı” Düzenlendi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Mart 2019

01 Mart 2019 tarihinde Öğrenci üyelerimize yönelik Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı ve ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Mak. Müh. Orhan TURAN’ın katılımı ile “Deneyimler Toplantısı” düzenlendi.

Deneyimler Toplantısına Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Samsun Üniversitesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencileri, öğretim üyeleri katılmıştır.

Açılış konuşması yapan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir GÜRKAN “Öğrencilerimizin Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesine kayıt olduğu andan mezun olana kadar olan süreçte kendilerini mesleğe hazırladıklarını, bu süreç içinde öğrenci üyelerimize Bölüme Hoş Geldin Kokteylleri, Deneyimler Toplantıları, Teknik Seminerler ve Geziler, Kişisel gelişim eğitimleri, Bilgisayar Kursları ile donanımlarını artırmaya çalıştıklarını, klasik eğitim sisteminin verdiği eğitim ve donanımlarla günümüz dünyasında iş ve sosyal alanlarda arzu edilen beklentileri karşılamalarının zor olduğunu, yaşam boyu bilgi ve becerilerini geliştirmeleri gerektiğini bunun için Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube olarak düzenlenen etkinliklerle üyelerinin yenilik ve gelişmeleri takip edebilmesi ortamı oluşturmaya çalıştıklarını” belirtirken “yoğun programına rağmen bizleri kırmayarak aramızda bulunan konuşmacımız TÜRKONFED ve Ode Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Mak. Müh. Orhan TURAN’a şahsım ve yönetim kurulum olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen TÜRKONFED ve Ode Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan TURAN “İş deneyimi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi devlet kurumlarında okuduğunu belirterek, “Beni devlet okuttu, benim de devlete borcum var. Elimden geldiğince deneyim ve tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum. Çünkü geldiğimiz nokta için devlete borcumuzu ödememiz gerektiğini düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Çalışmadan ve bedel ödemeden bir noktaya gelmenin mümkün olmadığına dikkati çeken Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şirket olarak 2001 yılına kadar hiç banka kredisi kullanmadım, tamamen öz kaynakla yürüdüm ama doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü yüzde yüz kredi ile büyümek de doğru değil, yüzde 100 öz kaynakla büyümek de doğru değil. Yüzde 100 kredi ile büyüdüğünüzde kriz dönemlerinde çok büyük darbe yiyorsunuz. Yüzde 100 öz kaynakla büyüdüğünüzde de daha çok büyümeyi geciktiriyorsunuz. Eğer fikriniz varsa ve projeniz varsa bir miktar öz kaynak bir miktar kredi ile yatırım yapmanın daha iyi olacağını düşünüyorum.”

Turan, kendi şirketlerinde start-up’lara (girişim şirketi) yatırım yapmaya başladıklarını aktararak, şunları kaydetti:

“Amerika’da Google, Facebook gibi şirketler start-up’larla büyümüş ve yatırım alarak bugünkü noktalara gelmiştir. Boston'da bu tür iş adamları resmen öğrencilerin projelerini almak için ofisler açmışlar. Bizim de bu start-up’ları desteklememiz lazım. 10 tane yatırım yapıyorsun 9'u batıp bir tanesi çıkarsa yeterlidir. Türkiye'de bazı iş adamları artık start-up’lara yatırım yapmaya başladı. Çünkü iş adamları artık fikre yatırım yapıyor. İş yapmak için fikir, vizyon, para lazım ve insan kaynaklarına yatırım yapmak lazım.” dedi.

Toplantı sonrası Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir GÜRKAN,  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol ELEVLİ ve Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Öğrenci Üye Komisyonu Ayşe GÜDÜKÇAM TÜRKONFED ve Ode Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Mak. Müh. Orhan TURAN’a plaket takdim etmişlerdir.