Şubemiz 15. Dönem Genel Kurulu ve Seçimleri Yapıldı.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Şubat 2020

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubemiz 15. Dönem Genel Kurul ve Seçimleri 8 – 9 Şubat 2020 tarihlerinde MMO Samsun Şube Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

 Şubat 2020, Cumartesi günü gerçekleşen MMO Samsun Şube 15. Dönem Olağan Genel Kuruluna MMO Üyeleri, Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Tarık TARHAN, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak MEMİŞOĞLU, Samsunspor Başkanı Suat ÇAKIR ve Samsunspor Başkan Vekili Ali Kemal GEDİKLİ katılmıştır.

Genel Kurul’un açılışında Hazirun’un oy birliği ile Divan Kuruluna Başkan Murat ARAS, Başkan Yardımcısı Mehmet SARAÇOĞLU, Yazman Deniz Berberoğlu GÜMÜŞ ve Yazman Çağla GEDİK seçilmiş olup, Divan Genel Kurul sürecini yönetmiştir.

Genel Kurul’da açılış konuşması yapan 14. Dönem Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN; 2018-2019 çalışma dönemimiz içerisinde ebediyete uğurladığımız üyelerimiz Alattin UĞURLU, Bayram KARASU, Faruk ABDİK, Mustafa ERBAKAN, Yılmaz KULLUKÇU ve Yusuf YİRMİBEŞ ağbilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve biz sevenlerine sabırlar dileyerek başladığı konuşmasında Gürkan “Samsun ilimizde faaliyet göstermekte olan Şubemizin de içerisinde olduğu 23 meslek kuruluşu bir araya gelerek Samsun Akademik Meslek Örgütleri Birlikteliği (SAOB) oluşturulduğunu, Samsunda bir örgütlenmesi olan, akademik eğitim almış, kanunla kurulmuş Meslek Örgütleri/Odaları veya bu kuruluşların temsilcilikleri bulunan 23 meslek kuruluşu olarak; Samsun’un Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi’ne Oltan Köleoğlu Enerji tarafından inşaasına başlanan Biyokütle Enerji Santrali ile ilgili rapor hazırlanması ve 6 - 7 Aralık 2019 tarihinde Samsun Bilirkişilik Bölge Kurulu ile Samsun Akademik Meslek Örgütleri Birlikteliği ile ortaklaşa hazırlanan “Bilirkişilik Sempozyumu” düzenlendiğini” söyledi.

Gürkan konuşmasında “2019 yılının Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Milli Mücadeleyi başlatabilmek için Samsun’a çıkışının 100. yılı olduğundan dolayı Şube Yönetim Kurulu olarak 100. yıl sebebiyle yapılabilecek etkinlikleri, çalışmaları ilgili kurullarımızda değerlendirdiklerini farklı öneriler üzerinde çalıştıklarını ve sonuç itibarıyla gerek mesleğimizle ilintili olması gerekse bu zamana kadar üzerinde çalışılmamış olması nedeniyle “Samsun İmalat Sanayi Raporu 1923-1970” üzerinde çalışmaya karar verdiklerini, Ondokuz Mayıs Üniversitemizden destek alarak Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü bilim adamlarımızdan Prof. Dr. Önder DUMAN ile çalıştıklarını, çalışma sürecinde, içerisinde yaşadığımız şehrin imalat sanayi geçmişine yönelik isimlerini ve faaliyetlerini daha önce duymadığımız birçok yeni bilgiyi edinme, öğrenme olanakları olduğunu, tütünün, kara lastiğin, gıda ve şekerleme imalatının, kereste ve mobilya imalatının, meşrubat imalatının Samsunumuzun imalat sanayi geçmişindeki önemini gördük. Çalışmamızın lansman etkinliğini ilimizin protokolü ve üyelerimiz ile gerçekleştirdiklerini, yapmış olduğumuz bu çalışma amacına ulaşır, Samsunumuzun geçmişe yönelik imalat sanayine ait merak edilen konularda referans bir kaynak oluşturur” dedi.

MMO Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN ayrıca “Şubemiz gücünü varlık sebebi olan üyesinden alan, birlikte karar verip birlikte uygulamaya geçerek süreci birlikte değerlendiren bir vizyon ile üyesine, şehrine, bölgesine ve ülkesine hizmet edebilme anlayışıyla yönetmeye çalıştıklarını, meslektaşlarımızın, şehrimizin ve bölgemizin gelişmesine katkı koymanın hedeflendiği çalışmalarımızda bizlere destek veren başta Şube Danışma Kurulumuza, Şube Komisyonlarımızda görev alan üyelerimize, Çalışma arkadaşlarımıza, kuruluşundan bu yana Şube Yönetimlerinde görev alan meslektaşlarımıza Yönetim Kurulum adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Genel Kurul gündemi gereği MMO Samsun Şubenin 2018-2019 Çalışma Programı MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail YOLAYDIN tarafından Genel Kurula sunulmuştur.

2020-2021 Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu ve Genel Merkez Delegeliği’ne aday olan üyelerin seçimi 9 Şubat 2020 tarihinde Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Hizmet Binasında yapılmıştır.