Şubemiz “Yerli Üretimde Tersine Mühendislik Konferansı” Düzenledi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Aralık 2018 - 31 Aralık 2018

15 Aralık 2018 tarihinde Şubemiz Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonunda “Yerli Üretimde Tersine Mühendislik Konferansı” düzenledi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir GÜRKAN “Çin’de yüksek teknoloji üreten bir firmanın, 47 milyar dolar cirosu olduğunu ve 15 milyar dolar Ar-Ge bütçesi ayırdığına işaret etti. Teknolojide gelişen ülke ve firmaların, kaynaklarının önemli kısmını Ar-Ge’ye ayırdığının altını çizen Gürkan, “Bizim Ar-Ge’ye bu kadar büyük bütçeler ayırmamız mümkün değil. O zaman kendimize ait bir model üretmeliyiz. Geçmişte çok modeller aradık ama artık bir yerden başlamalıyız. Artık kendi başarı hikâyemizi yazmak zorundayız. Kıt kaynaklarımızı doğru yerlere kanalize etmek zorundayız.” dedi.

Konferansın Moderatörlüğünü yapan KOSGEB Teknoloji, Yenilik ve Yerlileştirme Dairesi Başkanı Ahmet DURSUNOĞLU “İhracatta 170 milyar dolar rekoru kırmışız ama içeriğine baktığımız zaman, düşük veya orta teknoloji. Yüksek teknoloji toplam mal ihracatımızın sadece yüzde 2,8’i seviyesinde. Aynı dönemin yüksek teknoloji mal ithalatına baktığımız zaman, toplam ithalatımızın yüzde 13,5’inin yüksek teknolojik ürünler olduğunu görüyoruz.  Yani teknoloji ithal ediyoruz. Bu tabloyu tersine çevirmenin yolları var. Ar-Ge faaliyetlerinin, inovasyonun yaygınlaştırılması, üniversitelerin daha çok bilim üretmesi, üretilen bilim ve bilginin sanayimizde daha çok kullanılması ile yüksek teknoloji ürünlerin daha çok üretilmesi mümkün.” dedi.

Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş. Üretim Mühendisliği Yöneticisi Göksel DEMİR “Katmanlı İmalat Teknolojisi”, Durmazlar Makine A.Ş. Ar-Ge ve SSH Direktörü İsmail CEBE “Tersine Mühendisliğe Karşı Dinamik İnovasyon”, Sampa Otomotiv A.Ş. Ar-Ge Ürün Teknolojileri Şefi İsmail Utku ALBAYRAK “Otomotiv Sanayinde Tersine Mühendisliğin Yeri ve Süreci” ve Samulaş A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ziya KALAFAT “Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Kapsamında Samulaş‘ta Yapılan Yerlileştirme Çalışmaları” hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktarmışlardır.

Konferansın ardından konuşmacılara verdikleri değerli bilgiler için plaketleri takdim edilmiştir.

Konferans Moderatörü KOSGEB Teknoloji, Yenilik ve Yerlileştirme Dairesi Başkanı Ahmet DURSUNOĞLU’na Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Birol ELEVLİ, Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş. Üretim Mühendisliği Yöneticisi Göksel DEMİR’e Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkan Yardımcısı Özkan ER, Sampa Otomotiv A.Ş. Ar-Ge Ürün Teknolojileri Şefi İsmail Utku ALBAYRAK’a Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa ÖZBEY, Samulaş A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ziya KALAFAT’a Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN ve Durmazlar Makine A.Ş. Ar-Ge ve SSH Direktörü İsmail CEBE’ye ORKASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Emin Bahri UĞURLU tarafından verilmiştir.