Şubemizde “Acil Durum Sempozyumu” Düzenlendi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Ekim 2018 - 31 Ekim 2018

29 Eylül 2018 tarihinde Şubemiz ve İş Güvenliği Uzmanları Derneği işbirliği ile “Acil Durum Sempozyumu” düzenlendi.

Sempozyumun açılışında konuşma yapan İş Güvenliği Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut CİHAN, “İş kazasında belki 1-2 kişi hayatını kaybediyor ama acil durumlarda ne yapacağımızı bilemiyoruz. İnsanlar karşılaştıkları acil olaylara karşı yanlış tutumlar içerisine girebiliyor. Önemsemediğimiz acil durumlar her şeyimizi etkileyebiliyor. Bu dördüncü programımız. Bunu Türkiye’nin her yerinde anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Sempozyumun açılışında konuşma yapan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir GÜRKAN, “Samsun’a baktığınızda kuzey Anadolu’nun akaryakıt ve otogaz depolama ve dağıtım merkezlerini bünyesinde barındırıyor. Rusya’dan ithal ettiğimiz doğalgazın kuzeydeki giriş noktası. Birçok endüstriyel tesisini içinde barındırıyor. Doğalgaz hatlarının üstünde yaşanılan bir yer. Bu durumları göz önünde bulundurduğunuzda acil durumlarla karşılaşma sıklığımız ortada. Burada nelere dikkat edilmesi gerektiği, nelerin yapılması gerektiği konusunda bu konudaki uzmanların bilgi aktarımı yapması gerekir. Bu sempozyum bu noktada büyük önem taşıyor. MMO olarak bu tarz etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Sempozyumun ilk oturumunda Oturum Başkanlığını İş Güvenliği Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut CİHAN yaparken, oturumda Emekli Bomba Uzmanı / Eğitmeni – B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Yüksel MARAL “Sabatoj ve Tesis Güvenliği”, Maden Mühendisi - A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Uzman Eğitmeni Yüksel KURT “Doğal Afetler ve Acil Durum Davranışları”, Makine Mühendisi - A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı – Patlamadan Korunma Dökümanı Eğitmeni Abidin ÖZLER “Patlayıcı Ortamlar ve Acil Durum Davranışları” ve Kimya Mühendisi – Fatih İlçe MEM İSG Büro Yöneticisi – İş Güvenliği Uzmanı Adli Bilim Uzmanı Hüseyin Cihangir TUĞSAVUL “Kimyasallar ve Tesis Güvenliği” hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktarmışlardır.

Sempozyumun ikinci oturumunda Oturum Başkanlığını İş Güvenliği Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut CİHAN yaparken, oturumda İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Esin Aytaç KÜRKÇÜ “Acil Durumlar ve Mevzuat”, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı – Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hacer KAYHAN “Acil Durum Senaryoları ve Uygulama Örnekleri” ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saim OCAK “Acil Durumun Hukuki Sonuçları” hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktarmışlardır.

Oturumların ardından sempozyum konuşmacılarına Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan ER ve İş Güvenliği Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut CİHAN tarafından plaketleri takdim edilmiştir.