Şubemizde Temel Bilirkişilik Kursu Düzenlendi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Temmuz 2019

27 Haziran 2019 tarihinde Şubemizde “Temel Bilirkişilik Eğitimi” düzenlendi.

Makina Mühendisleri Odası Resmi Gazete’de yayımlanan ‘’Bilirkişilik Yönetmeliği’’ kapsamında Adalet Bakanlığı Hukuki İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından eğitici kuruluş olarak yetkilendirildi.

Üç günlük teorik eğitimde “Türk yargı teşkilatı, Yargısal faaliyet içinde yer alan süreler, Yargılama hukukuna ilişkin temel hak ve ilkeler, İspat hukukuna ilişkin temel kavramlar, Bilirkişinin Nitelikleri, Bilirkişiliğe Başvuru, Sicil ve Listeye Kayıt, Bilirkişinin Yetkileri ve Ödevleri ile Etik İlkeler, Bilirkişinin Denetimi ve Sorumluluğu, Bilirkişi İncelemesine Başvuru ve İnceleme Konusu, Bilirkişinin Görevlendirilmesi, Bilirkişi İncelemesinin Yapılması, Oy ve Görüşün Sunulması ve Bilirkişi Raporunun Teslim Edilmesi ve Değerlendirilmesi” konuları anlatılmış olup; bir günlük uygulama da ise bireysel veya heyet halinde sistematik teknikleri kullanma becerilerini geliştirmelerini sağlayacak örnek bir olaya ilişkin bilirkişi raporu düzenleme ile uygulama gözetim faaliyetleri" detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

Eğitim sonunda eğitimi tamamlayan tüm katılımcılara Bilirkişilik Temel Eğitimi Katılım Belgesi verilecektir.

Düzenlenen “Temel Bilirkişilik Eğitimi” sunumu Av. Dr. Cengizhan HATİPOĞLU tarafından yapılırken eğitime toplam 11 kursiyer katılmıştır.