ZİYARET...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Trabzon Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Kasım 2018

18 Ekim 2018 tarihinde Şube Yönetim Kurulumuz TBMM çatısı altında ilimizi temsil eden milletvekillerini ziyaret ettiler.

İlimizdeki Yatırım Adası ve Trabzon-Erzincan Demiryolu gibi yatırımlar öncelikli olmak kaydıyla Doğalgaz,Hafif Raylı Sistem,Katı Atık Bertarafı,Hava Kirliliği,Kent İçi Ulaşım ve Altyapı yatırımı gibi diğer projeler ve yatırım çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayrıca milletvekillerimizle Makine Mühendisliğinin ülkemizdeki önemi ve odaların bu konudaki görev ve sorumlulukları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Başta Makine Mühendisliği olmak üzere tüm Mühendislik ve Mimarlık disiplinlerinde Asgari Ücretlerinin belirlenmesi ve uygulanması noktasında yapılması gereken hususlarının görüşüldüğü ziyarette,özellikle kamu sağlığını ilgilendiren ve ülkemizde de sonuçları ölümler ve ağır sakatlıklara sebebiyet veren LPG’li araçların denetimsizliği, Odamız tarafından düzenlenen mesleki eğitimler ile mühendislik disiplininden ödün verilmezken,kamu hizmeti hassasiyeti taşımayan özel kuruluşların eğitim prosedürü olmaksızın mesleki belgelendirme yapması, Kamu sağlığı açısından çok önemli olan asansör denetimlerinde, özellikle okul,hastane,yurt v.s. gibi kamu binalarının büyük çoğunluğunun halen çeşitli nedenlerle denetime tabi tutulamaması,Serbest Mühendislik yapan  meslektaşlarımızın denetlenememesi sonucu; yetkisiz mühendislerin tekniğe aykırı projeler üretmesiyle oluşan sorunlar hakkında görüş ve önerilerimizi ileterek ülkemiz ve geleceğimiz adına gerekli çalışmaların yapılacağının sözü alınılmıştır.