Bu köprü beşik gibi sallanıyor!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Zonguldak Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Mart 2012

 http://webtv.hurriyet.com.tr/2/29459/0/1/vatandaslari-korkutan-rapor.aspx

 12 Mart 2012 

Bu köprü beşik gibi sallanıyor!

Zonguldak`ta altında çok sayıda dükkan bulunan, her gün üzerinden yüzlerce aracın geçtiği kentin en işlek noktasındaki Fevkani Köprüsü`nın üst yapısının hasarlı olduğu, çelik yapının zarar gördüğü, bağlantı noktalarının zayıfladığı, kolon ve kirişlerinde paslanma görüldüğü, bu nedenle kapsamlı güçlendirme, ya da yıkılıp yeniden yapılması gerektiği belirtildi.

ERSİN ERCAN, GÜRKAY GÜNDOĞAN Zonguldak DHA

 

Zonguldak Belediyesi`nin 2005`te hazırlattığı rapora rağmen, 56 yıllık köprü, güçlendirme yapılmadan kullanılmaya devam edilirken, meslek odaları ve halk duruma tepki gösterdi.

7 yıldır çalışma yapılmıyor
Tespit edilen tüm hasar ve risklere karşı köprüde kapsamlı bir onarım ve güçlendirme çalışması yapılması gerektiği ancak bunun da önemli birmaliyet gerektirdiğinin vurgulandığı raporda, "Söz konusu köprünün kaldırılarak yerine güncel şartnamelere uygun yeni köprü yapılmasının daha uygun ve gerçekçi bir yaklaşım olduğu düşünülmektedir" denildi.

Zonguldak Valiliği`ne de sunulan bu rapora rağmen köprüde 7 yıldır güçlendirme yapılmaması, meslek odalarının ve halkın tepkisini çekti. Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Birhan Şahin, köprüyle ilgili 2005`te hazırlanan raporda üst yapının ve çelik yapının tahrip olduğu, köprü bağlantı yerlerinin yanında, kaynaklı bağlantılarının zayıfladığı ve bu haliyle kullanılmasının risk taşıyacağının belirtildiğine dikkat çekti. Şahin, "Köprünün bu rapora göre bu şekilde kullanılması ne kadar doğrudur, bunu sorumluların cevaplaması gerekiyor. Ama kentte yaşayanlar olarak biz aracımızla üzerinden geçtiğimizde sallantıyı hissediyoruz ve tedirgin oluyoruz" dedi.

Başkan: Çözüm arıyoruz
12 Haziran seçimlerinde milletvekili adaylığı için istifa eden İsmail Eşref`in yerine belediye meclisince seçilen Zonguldak Belediye Başkanı CHP`li Muharrem Akdemir, "Çözüm arayışı içindeyiz. Yeniden yapılmasıyla ilgili bir proje hazırlatmadık.  Ama yeni proje hazırlanırsa bunun maliyeti kim tarafından karşılanır, onun da öngörüsünü yapmak lazım. Köprünün altında 240`a yakın dükkan var. Onları mağdur etmeden bir çözüm bulmalıyız" diye konuştu.