EĞİTİM YOLUNDA ULAŞIM VE SORUMLULUKLARIMIZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Zonguldak Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Şubat 2009

Yeni bir eğitim döneminin başlandığı bu günlerde öğrenci velilerinin gündemindeki en önemli konu hiç şüphesiz ki; çocuklarının eğitim birimlerine olan ulaşım sorunudur. Başlangıçta işin ekonomik yönü ön planda gözükse de aslında ulaşım güvenliği işin en can alıcı noktasıdır.

Ülkemiz ulaşım politikalarının yetersizliği nedeniyle ne yazık ki; toplu ve güvenli ulaşım amacına ulaşmamaktadır. Toplu taşımanın yetersizliği nedeniyle, veliler tarafından büyük oranda servis araçları tercih edilmektedir.

 

Bu konuda İç İşleri Bakanlığının 2003 yılında "Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'' yayınlanmıştır.  Bu yönetmelikler bu tür ulaşıma bir disiplin getirmekle birlikte  tercihlerdeki ve denetimlerdeki yetersizlikler  ne yazık ki; meydana gelen olumsuzlukların  sebebi olmaktadır. Geleceğin sahiplerini ulaşımdaki olumsuzluklara kurban vermeme adına  bizlere çok  büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu noktada yapılması gerekenleri şu şekilde sıralanabilir:

 

·        Aile; öğrencinin eğitim birimine ulaşımında  en güvenli ulaşım biçimini tercih etmelidir.

·        Okul yetkilileri; okul servis araçları seçiminde okul yetkilileri tercihte  ve denetimde etkili  ve sorumlu olmalıdırlar.

·        Araç  - Taşıyıcı firma sahipleri; geçerli olan servis yönetmeliklerine eksiksiz uyum sağlamalıdırlar.

·        Trafik denetiminden sorumlu  birimler; özellikle okul servis araçlarının denetimlerinde  en yüksek hassasiyeti göstermelidirler .

·        Servis araçlarının teknik muayenelerinin yapıldığı resmi  birimler; en önemli denetim noktası olan bu birimlerde görev ve sorumlulukların en üst düzeyde olduğunun bilinciyle davranılmalıdır.

·        Servis araçlarının  bağlı bulundukları örgütler; kuruluş amaçlarının  en temel maddesi olan güvenli ulaşımın sağlanması adına kendi iç denetimlerine özen göstermelidirler.

·        Medya kuruluşları ; Kazaların  haberini  veren değil kazanın olmaması için en büyük çabayı gösteren taraf olmalıdırlar .  

·        Tüm yurttaşlar;   yurttaşlık bilincinin sorumluluğu gereği özellikle  karayolu ulaşımındaki öğrenci araçlarının  ulaşım güvenliğine duyarlı davranmalarıdırlar.

  

Üyelerimize ;  öğrenim yolundaki çocuklarımızın can güvenliğinin  sağlanması  amacıyla özellikle yurt çapında tüm meslektaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz.

  

Okul servis araçlarını dikkatle gözleyiniz. Trafik kurallarına karşı sorumsuz davranan, teknik donanımından endişe duyduğunuz araçların durumlarını en yakın trafik yetkilisi ile birlikte oda birimlerinize  iletiniz.

 

Eğitim yollarındaki  gençlerimizin ve özellikle minik canlarımızın güvenliği için  hepimiz, yurttaşlık bilinci ve sorumluluğu  ile  her zamankinden  daha duyarlı ve etkili olmalıyız.