Fevkani İçin Mühendisler Kolları Sıvadı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Zonguldak Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Şubat 2012

FEVKANİ İÇİN MÜHENDİSLER KOLLARI SIVADI

 

Fevkani için mühendisler kolları sıvadı

 

16 Şubat 2012, 20:30

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Birhan Şahin, kent merkezi için tehlike arz eden yarım asırlık Fevkani Köprüsü?nü incelemesini yapmak üzere Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi?nde uzman ve donanımlı bir ekip çağırdıklarını açıkladı. Zonguldak kent merkezini dört kola ayıran ve 1956 yılında tamamı perçinli çelikten inşa edilen Fevkani Köprüsü, yarım asırlık mazisine rağmen köprünün çelik ayaklarına bakım yapılmadığı tespit edildi. Fevkani Köprüsü ayakları bakım yapılmadığı için aşınmaktan kopma noktasına geldi.

"KÖPRÜNÜN MODELLEMESİ, TAHRİBATSIZ MALZEME MUAYENELERİ VE BAĞLANTI YERLERİNİN TETKİKİ YAPILACAK"

Şahin, Zonguldak sorunlarını çok iyi bildiklerini ve bu sorunlardan biri olan Fevkani Köprüsü tehlikesi için kolları sıvadıklarını ifade ederek, "Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi`nde bu konuda uzman ve donanımlı bir ekip var. Onlarla iletişime geçtik, büyük olasılıkla Mart ayı içerisinde gelerek gerekli inceleme ve muayeneleri yapacaklar. Köprünün modellemesi, genel durum analizi, tahribatsız malzeme muayeneleri ve bağlantı yerlerinin tetkiki sonucunda sanırım elimizde sağlıklı bir rapor olacak ve bunu kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde açıklama yaptı.