SMM ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Edirne Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Mayıs 2012

MESLEKİ DENETİM MATBU ÜCRET UYGULAMASI

MESLEKİ DENETİM MATBU ÜCRET UYGULAMASI

 

24 Nisan 2012 tarihinden itibaren proje mesleki denetiminde matbu ücret uygulamasına geçilecek olup, bina alanına bakılmaksızın Odamız SMMH ve Asgari Ücret Yönetmeliğinin 6. maddesinde belirtilen mekanik tesisat sınıfına  göre mesleki denetim bedeli uygulanacaktır.

Buna göre;

1. ve 2. sınıf…………….40 TL.

3. sınıf…………………..80 TL.

4. sınıf………………….120 TL

5. sınıf………………….160 TL uygulanacaktır.

Tadilat Projeleri mesleki denetimi ve ruhsat yenileme için mesleki denetim bedelinin % 50 si alınacaktır. Tip projelerin mesleki denetiminde; ilk proje için mesleki denetim bedeli,  ikinci proje için mesleki denetim bedelinin % 50 si, üçüncü proje için mesleki denetim ücretinin % 25 i, dördüncü ve diğer projeler için mesleki denetim ücretinin % 15`i alınacaktır.

                                                                                                              

OBYS üzerinden kaydı gerçekleşen "Mekanik Tesisat Proje Müellifi Sicil Durum Belgesi" için ayrıca ücret alınmayacaktır.

Fenni mesuliyet için yine OBYS üzerinden "Mekanik Tesisat Hizmetleri Fenni Mesul Sicil Durum Belgesi" düzenlenecektir. Proje müellifi ve Fenni mesul aynı kişi ise, "Mekanik Tesisat Hizmetleri Fenni Mesul Sicil Durum Belgesi" için herhangi bir bedel alınmayacaktır. Proje müellifi ve Fenni mesul farklı kişi ise,  Mekanik Tesisat Hizmetleri Fenni Mesul Sicil Durum Belgesi için 40TL Proje belge bedeli alınacaktır.

Konuyu bilgilerinize sunarız.