57. GELENEKSEL ODA GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Aralık 2011

Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi tarafından her yıl düzenlenen ve meslekte 25, 40 ve 50. yıllarını dolduran meslektaşlarımıza törenle plaket verilen "Geleneksel Oda Gecesi" 03 Aralık 2011 Cumartesi günü Anemon Otel'de gerçekleştirildi.

Geceye TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SOĞANCI,  Eskişehir Vali Yardımcısı Ekrem BALLI, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım KURT, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet ATAÇ, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan GÖNEN, Anadolu Üniversitesi Müh. - Mim. Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU,  TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Yunus YENER, Eskişehir Osmangazi ve Anadolu Üniversitesi'nin Bölüm Başkanları ve Öğretim Görevlileri, Meslek Odalarının ve Temsilciliklerin Başkan ve Yöneticileri ile çok sayıda üyelerimiz katıldı.

Gecede açılış konuşmalarını MMO Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan KUTLU, , MMO Yönetim Kurulu Sekreteri Yunus YENER ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SOĞANCI yaptı:

 

Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı R. Erhan Kutlu'nun konuşma metni:

 

SAYIN BİRLİK BAŞKANIMIZ,

SAYIN VALİ YARDIMCIMIZ,

SAYIN MİLLETVEKİLLERİ,

SAYIN BELEDİYE BAŞKANI,

SAYIN REKTÖR,

SAYIN ODA SEKRETERİMİZ,

SAYIN DEKAN, BÖLÜM BAŞKANLARI VE ÖĞRETİM ÜYELERİ

MESLEK ODALARIMIZIN VE TEMSİLCİLİKLERİMİZİN DEĞERLİ BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ,

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM VE SAYGI DEĞER EŞLERİ,

DEĞERLİ BASIN MENSUBU ARKADAŞLARIM,

 

        Odamızın kuruluş yıl dönemini kutlamak için geleneksel olarak düzenlediğimiz gecemize Hoşgeldiniz, Şube Yönetim Kurulumuz ve şahsım adına hepinizi sevgi, saygı ve dostlukla selamlarım.     

        

         Öncelikle mesleğinde 50. 40. ve 25. yılını dolduran sevgili meslektaşlarımızı kutluyorum. Mesleğimize, ülkemize bir çok olumlu katkılar verdiklerini hepimiz biliyoruz, yaptıkları çalışmalara teşekkür ediyoruz,  bundan sonrada onlarla ve hep beraber mesleğimiz, ülkemiz ve yaşadığımız kentimizle ilgili bir çok başarılı çalışmalar yapacağımızı biliyor, sağlıklı, mutlu, gönüllerince iyi bir yaşam diliyorum.

       

         Çalışma dönemi içersinde Ülkemizde ve dünyada, insanlık ve bilim adına yaşanan birçok olumsuzluğun arasında, güzellikler yaratmak için yönetim kurulu olarak çabaladık. Meslek ve meslektaşlarımızın sorunlarının yanı sıra, meslek alanında ülke, kamu ve toplum yararını savunmayı ana ilkemiz olarak kabul ettik. Bu çalışmalarımızı hep beraber bilimden, bilim insanlarından ve sadece sizlerden aldığımız güçle, bir çok üyemizin katıldığı meslek içi eğitim kursları ve çeşitli etkinlikler yaparak, meslektaşlarımızın bilgi ve becerilerini geliştirmeye, yeni kazanımlar sağlamaya çalıştık. Bu çalışmalarımıza katkıda bulunan başta bilim insanları olmak üzere tüm meslektaşlarımıza yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim. 

 

               Okuldan mezun olduktan hemen sonra üye olarak tanıştığım Odamızda, İl Temsilciliği döneminde komisyon üyeliği ve çeşitli kurullarda görev aldıktan sonra  1994 yılında Bölge Temsilciliği seçimler ile başlayan  1994-2004 yılları arasında Yönetim Kurulu sekreter üyeliği, 2004'den buyana da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sizlerin destek ve katkılarıyla şu ana kadar büyük bir mutluluk ve heyecanla yürütmeye çalıştım. Bana bu olanağı tanıdığınız için mutluyum, onurluyum, bu verdiğiniz onuru yaşam boyu büyük bir gururla taşıyacağım, hepinize içtenlikle  ve samimiyetimle teşekkür ederim.  

 

         Oda yapısında gerektiği zaman süreklilik, gerektiği zaman yenilenme yapılmasının önemli, görevlerin devrine ve yeni arkadaşlara yer açmak gerekli olduğuna inanıyorum. Bu bilinçle benim için başkanlıktan ayrılmanın zamanı gelmiştir. Ancak şunu bilmenizi isterim ki her zaman Oda ve Şube çalışmalarında, sizlerle birlikte üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğim.

 

               Görev yaptığım süreçte başta TMMOB başkanımız Mehmet SOĞANCI olmak üzere birlik yöneticilerimize, sevgili başkanımız Emin KORAMAZ'a, değerli başkanımız Ali Ekber ÇAKAR'a ve oda yönetim kurulu üyelerine, sevgili başkanımız Ali İhsan KARAMANLI'ya, Şube, Temsilciliklerimizde birlikte görev yaptığım, onlarla bir arada olmaktan onur duyduğum, her birinden çok şey öğrendiğim, destek ve katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma, TMMOB ve MMO organlarında, denetim, kurul, komisyon ve çalışma gruplarındaki meslektaşlarıma, şube, temsilcilik ve Oda çalışanlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmalarımızda destek ve katkı veren üniversitelerimizin değerli yönetici ve hocalarımıza, meslek odaları ve sendikalarımızın yöneticilerine, görüşlerimizi her zaman kamuoyuna sunan değerli yazılı ve görsel basın mensubu arkadaşlarımıza, oda dostlarına, şubemizin tüm üyelerine, ülkemizin aydınlık yüzlü güzel insanlarına en içten ve samimi teşekkürlerimi sunuyorum.

          

         Değerli arkadaşlar müsaade ederseniz, bir özel teşekkürüm daha olacak, oda çalışmalarında her zaman hoşgörüsünü esirgemeyen, her konuda her zaman bana destek olan Sevgili eşim Sema'ya ve çocuklarım Ulaş ve İnan'a  da  teşekkür etmek istiyorum.

          

         Odamız meslek ve meslektaş sorunlarının toplum ve ülke sorunlarından farklı olmadığı düşüncesiyle çalışmalarını yürütmektedir. Hepinizin bildiği gibi üyelerimiz meslek temelinde bir araya gelmiş, çok bileşenli, değişik sosyal, siyasal ekonomik konumlara sahip mühendislerden oluşmaktadır.Biz Katılımcı Demokrat Mühendisler olarak şubemizin kuruluşundan bu yana görev yaptığımız süreçte, meslek, meslektaş, ülke ve toplum çıkarlarının korunması temelinde tüm üyelerimizin birlik ve beraberliğini oluşturmaya çalıştık.Biz her konuda ortak çalışma anlayışı ve işbirliğinin geliştirilmesini, katılım ve eşgüdümün sağlanmasını bilgiye ve emeğe saygı duyulmasını, üreterek büyüyen, paylaşarak gelişen bir toplumun, bir kentin, bir ülkenin böyle oluşacağına inanıyoruz.  Şube çalışmalarımızı ve etkinliklerimizi kendi üyelerimizle, hep beraber, tüm örgütümüzü kucaklayan, katılımcılığı esas alan, kurullarına saygı duyan, hiçbir siyasi anlayış, kurum, kişilere bağımlılık oluşturmayan, keyfi uygulamalara prim vermeyen, birlikte üretme, birlikte karar alma, birlikte yönetme anlayışı ile yapmaya çalıştık.           

          

         Katılımcı Demokrat Mühendisler olarak bugüne kadar  bizlere verdiğiniz destek ve katkıya bir kez daha teşekkür ediyorum.Katılımcı demokrat mühendisler olarak bu dönem adayımız olan Hakan ÜNAL başkanlığındaki genç arkadaşlarımıza da bu desteği vermenizi istiyor ve vereceğinize inanıyorum.

      Yaşasın TMMOB,

      Yaşasın MMO,

      Sizler, bizler hep beraber iyi yaşayalım, çok yaşayalım,

 

         Saygılar sunuyor, keyifli bir gece geçirmenizi diliyorum.

 

                                                                                                                             

MMO Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan Kutlu'nun konuşmasının ardından MMO Yönetim Kurulu Sekreteri Yunus YENER konuşma yaptı.   

 

Sayın Vali yardımcım,

Sayın Miletvekilim,

Sayın Belediye Başkanı

Sayın Rektörüm,

Değerli konuklar

Sevgili Meslektaşlarım,

Oda Yönetim Kurulu ve şahsım adına sizleri saygıyla selamlıyorum.

Odamız kuruluşundan bugüne  57 yılda büyük aşamalar kaydetmiştir.

1954'te 902 olan üye sayımız bugün 82 bini aşmıştır.

Bugün Odamız;

  • 18 Şube ve 96 İl-İlçe Temsilciliği,

  • 10 Mesleki Denetim Bürosu,

  • 1.500 İşyeri Temsilciliği,

  • Toplamda 30'a ulaşan kongre, kurultay, sempozyum etkinliği,

  • Ülke genelinde 111 noktada, aynı anda 3 bin üyemize hizmet verebilen Meslek İçi Eğitim Merkezleri ve belgelendirmede ulaşılan 86 bin rakamı,

  • Teknik mevzuat, onaylanmış kuruluş ve akreditasyon çalışmaları ile ulusal ve uluslararası tanınırlıkta kat edilen mesafe,

  • Mesleki denetim, bilirkişilik-ekspertizlik, teknik ölçüm hizmetleri,

  • Uzmanlık alanlarımızla ilgili raporlar, zengin teknik yayın çalışmaları,

  • Binlerce kurs, seminer, söyleşi, panel etkinliği,

  • 800'e yaklaşan çalışanı,

  • Doğalgaz tesisatından motorlu araç imal ve tadilatı, asansör üretim, bakım ve montajı, LPG uygulamaları, bilirkişilik, iş güvenliği ve enerjiye dek meslektaşlarımıza yeni iş alanları açan çalışmalar ile

hem TMMOB'nin büyük Odalarından biri olmuş, hem de kamuoyunda saygın bir yere sahip olmuştur.

Bu yapısıyla Odamız; üyelerimiz, sanayimiz ve halkımıza yönelik hizmetler vermekten kıvanç duymaktadır.

Odamız, bu çalışmalarını, meslek alanlarımız ve ülkemizde yıllardır uygulanan ranta dayalı, dışa bağımlı politikaların ülkemiz ekonomisi, mühendisliği. sanayisi ve halkımız üzerinde yarattığı tahribata karşı meslek ve meslektaş çıkarları ve yurtsever temelde çözümler öneren bir yaklaşımla yürütmektedir.

Odamız gücünü, yalnızca örgütlü üyesinin katkısından, meslek ve uzmanlık alanlarının korunma ve geliştirilmesi çalışmalarından almaktadır.

Değerli Meslektaşlarım,

Bugüne kadar yaptığımız her şeyin ve bütün çalışmaların yalnızca örgütlü üye gücümüze dayandığını unutmadan, bundan sonra yapacaklarımız için yine örgütlü gücümüze güven duymak, birliğimizi pekiştirmek, Oda çalışmalarını birlik içinde etkin ve sürekli kılma, emek ve demokrasi güçleriyle dayanışma ve güç birliğimizi geliştirmeliyiz.

Kısaca, demokratik bir mevzi olan Eskişehir Şubemizi ve Odamızı göz bebeğimiz gibi korumak, güçlendirmek , bu mevzii bırakmamak durumundayız. 14-15 Ocak'ta yapılacak Şube Genel Kurul ve Seçimlerine birlik içinde katılmalı ve Şubemize sahip çıkmalıyız.

Değerli Meslektaşlarım,

Odamızı hep birlikte bugünlere getirmenin haklı gururunu yaşarken, değerlerimizi onurlandırmak için bugün burada bir araya geldiğimizi özellikle belirtmek isterim.

Aramızda, geride bıraktığımız yarım asrı aşan tarihe tanıklık eden, işinden, ailesinden zaman ayırarak Odamızı ve mesleğimizi bugünlere taşıyan; özveriyle çalışarak meslekte 25., 40., 50. yıl plaketlerini alacak değerli üyelerimiz var.

Plaketlerini alacak meslektaşlarımızı yürekten kutluyor ve alkışlıyorum.

Sağ olun, var olun.

Bu anlamlı geceyi düzenleyen Eskişehir Şubemize teşekkür ediyor, daha güçlü bir Makina Mühendisleri Odası ve üreten, sanayileşen, demokratikleşen, hakça bölüşen, barış ve kardeşlik içindeki Türkiye yürüyüşümüzde hepimize başarılar diliyor, tekrar saygı ve sevgilerimi sunuyorum. 

 

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SOĞANCI ise şöyle konuştu:

 

Sayın Valı Yardımcım,

Sayın Milletvekillerim ,

Sayın Belediye Başkanım,

Sayın Rektörüm,

Sevgili Meslektaşlarım ve onların çok saygı değer eşleri

Hepinizi bu ülkenin mühendisleri, mimarları, şehirplancıları adına sevgi saygı ve dostlukla selamlıyorum.

Bu gün burada aranızda olmaktan dolayı çok büyük bir onur duyduğumu da öncelikle ifade etmek istiyorum. Gecemize hepiniz hoş geldiniz arkadaşlar.

Bizim mesleğimiz; esas itibariyle bilim ve teknolojiyi insanla buluşturan bir meslek bizim mesleğimizin öznesinde insan var. TMMOB ve bağlı odalarımız ve Şubesi MMO ve tabiki Eskişehir Şubemiz burada hep birlikte yürüdüğüm mesai arkadaşlarımız var.

Biz insan odaklı çalışmalar  yapıyoruz. Bu ülkede insana ve insanlığa karşı işlenmiş ne kadar suç varsa, TMMOB ve bağlı odaları buna karşı çıkar. Bu ülkede insana ve insanlığa karşı ne kadar yapılmış iyi iş varsa TMMOB ve bağlı odaları da ona o kadar çok sahip çıkar. Bunu açıktan ifade etmek gerekiyor.

Sıkıntılı, sancılı, sorunlu bir ülkede yaşıyor olmanın tüm sorunları ve koşulları şüphesiz hem mühendis kimliğimiz de hem de yurttaş kimliğimizde bizi de buluyor.

Ama bu ülkenin okumuş çocukları olarak içinden çıktığımız halkımıza karşı sorumluluklarımız gereğiyle kral çıplak demeyi de çok seviyoruz, bu ülkenin sorunlarını çözüm önerileri ile birlikte ortaya koymayı da çok seviyoruz. Bundan da çok keyif alıyoruz. Bu noktada bu gün burada 50 yıldır bu mesleğe hizmet eden insan odaklı bir mesleği yapan sevgili büyüklerim var. 40 yıl bu mesleği yapan sevgili büyüklerim var. 25 yıldır bu işi yapan çok sevgili arkadaşlarım var. Öncelikle biz bir kendimizi alkışlamamız lazım arkadaşlar. İyi ki varsınız ve bu meslek için iyi ki bu çalışmaları gösterdiniz. Çünkü bu ülkenin mühendise, mimara ve şehir plancısına çok ihtiyacı var.

 

Sevgili Arkadaşlar

Benim içinde bugün bir başka anlam ifade ediyor. Az önce sevgili Şube Başkanımız Erhan KUTLU uzunca bir süredir yaptığı görevi temsilcilik zamanından, daha sonra benim Oda Başkanlığım zamanında Şube Sekreteri olarak da, sonrada Emin Başkan zamanında Şube Başkanı olarak görev yaptı.

 

Çok açıkça itiraf ediyorum, söylüyorum. 1994 yılında insandan, emekten, haktan ve hukuktan yana bir Oda daha etkin, daha işlevsel, daha demokratik bir MMO yolculuğumuza biz Erhan`la beraber başladık.

Ben 8 yıldır MMO başkanlığını yaptım. 7 yıldır TMMOB Yürütme Kurulu Başkanlığını yapıyorum. Kendisine hepinizin huzurunda şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten 94 yılında biz bu yolculuğa bir grup arkadaş Türkiye`de, Eskişehir Şube Yöneticisi arkadaşlarımızla birlikte İhsan abi o zaman başkandı birlikte yol aldık. Ve bugün bu ülke insanının namuslu, aydın, aydın yürekli yiğit insanlar eğer bugün TMMOB`u  önemli bir yere koyuyorsa bu arkadaşlarımızın hakikaten bunda çok emeği vardır. Ben onlara çok teşekkür ediyorum. Hepinize iyi geceler diliyorum sevgili arkadaşlar sağolun.

 

 

         MESLEKTE 50. YILINI DOLDURAN ÜYELERİMİZ     

                Sicil No                           

Adı Soyadı

2026

ÜMİT KUTGÜN

2105

ÖZALP SEVİMLİ

2746

HÜSEYİN ZİYA KANDİLCİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MESLEKTE 40. YILINI DOLDURAN ÜYELERİMİZ  

    

            Sicil No                           

Adı Soyadı

5051

ABDULLAH TAŞKIRAN

5591

BORA ÇAĞLAR

  

 

MESLEKTE 25. YILINI DOLDURAN ÜYELERİMİZ      

Sicil No

Adı  Soyadı                              

      Sicil    No       

Adı    Soyadı                         

27117     

İBRAHİM KORUYUCU

32136

VİLDAN KORUYUCU

27249                   

ERSAN AŞICIOĞLU

32606

FERHAN GÜVENİR

27425

GÜRCAN KARAMANLI

32681

TAMER KAHYAOĞLU

27601                                     

AHMET KARTAL

32769

GÜLCİHAN HALAÇ

  28112                                     

MEHMET ALANLI

33010

FİKRİYE SÖĞÜTLÜ

28129

HIDIR AKYÜREK

33299

NEBAHAT ŞAHİN

  28240                                    

FATİH TEMİZSOY

34586

HAKAN YILDIZ

  28513                                     

ŞENAY SUBAŞI

34738

NECİP BORA

  28821                                    

ERDOĞAN TÜRBEDAR

37358

TURGAY TUNÇELLİ

 29352                                    

ERDOĞAN ZEYBEK

40718

ERDAL DENİZ

29389

ENDER BEKAR

42786

DİLEK BATGİ

30700 

ÖZKAN ERKİNER

66719

FİLİZ ÖZTETİK

30374                                     

RAMAZAN ÖZER

69875

ŞENAY BARIN TAKOS

31409

HARUN ERKUT

80205

MUZAFFER ONRAT

31638 

İSMET SAĞDIÇ

82628

AHMET DOBRUCALI

31640                                     

HAKAN AYZEREN

32135

HAKAN ÖNAÇAN

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaket Töreninden sonra sahne alan sanatçı eşliğinde Üyelerimiz gönüllerince eğlendiler.