AFYONKARAHİSAR İL TEMSİLCİLİĞİMİZ GELENEKSEL ODA GECESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Aralık 2010

Odamızın 56. Kuruluş yılı Geleneksel Gecesi Afyonkarahisar İl Temsilciliğinde 18 Aralık 2010 tarihinde Anemon Otel'de Üyelerimizin yoğun katımlıyla gerçekleştirdi.

Afyonkarahisar İl Temsilciliğimizin Geleneksel Gecesine Şube Yönetim Kurulu Başkanımız R. Erhan KUTLU, Bilecik ve Kütahya İl Temsilciliklerimizin Yürütme Kurulu Üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen gecede meslekte 25. yılını dolduran 6 üyemize plaket ve beratları verildi.

Gecede açılış konuşmalarını Afyonkarahisar İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Yıldırım GÖBEL ve MMO Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan KUTLU yaptı:

Yıldırım GÖBEL'in Konuşması;

Sayın Misafirlerimiz, Değerli Meslektaşlarım ve Kıymetli Eşleri;

Odamızın 56. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediğimiz geleneksel gecemize hoş geldiniz.

Odamızın Kuruluşunun 56. yıldönümünü kutluyoruz.

Ülkemizin üretme, sanayileşme ve demokratikleşme mücadelesinde odamız, sizlerle beraber 56. yılını tamamlamıştır.

Yaşamın her alanında olan biz mühendisler; meslek ve meslektaş sorunlarının ülke ve toplum sorunlarından farklı olmadığı; Birlikte Üretme, Birlikte Karar alma ve birlikte yönetme ilkesi ile çalışmalarımızı sizlerden aldığımız güçle sürdürmekteyiz.

Belirlediği ilkeler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Makina Mühendisleri Odası bilimi ve teknolojiyi toplumla buluşturan, üyelerinin çok önemli bir kesimi ücretli çalışanlardan oluşan bir meslek örgütü olarak geleceğimize sahip çıkmanın bizlerin elinde olduğu bilinmektedir. Ekonomik büyümeden ve artan ulusal gelirden çalışanlar olarak hak ettiğimiz payı almanın bizlerin elinde olduğunu bilmekteyiz.

 Tadilatlar yaparak satın aldığımız yeni yerimizi 3 Mayıs 2010 'da hizmete açtık. Odamızda 3 kişi Teknik Görevli Makine Mühendisi, bir kişi Sekreter olarak çalışmaktadır. Odamızda LPG Dolum - Boşaltım Kursları,,Araçlarda LPG Sızdırmazlık Kontrolü ve Projelerinin onaylanması, Proje vize İşleri, Şase Motor Tetkiki , Periyodik Kontroller ve Bilirkişilik Hizmetleri verilmektedir.  Mayıs 2010'da Ankara Yolunda Yeni Sızdırmazlık Hizmet Binamız kiralanmış olup hizmetlerimiz orada devam etmektedir. Bu yıl içerisinde Mühendislere yönelik beş adet seminer yapılmıştır. Ankara ve Antalya olmak üzere fuarlara katıldık. Bir adet de sanayi kazanlar işletme kursu açtık.

 Bu türlü geceler örgütlümüzün ve üyemizin kaynaşması adına çok önemlidir.

Bu gecenin düzenlenmesinde ve diğer konulardaki destek ve katkılardan dolayı Eskişehir Şube Yönetim Kuruluna huzurlarınızda teşekkür ederim.  İyi eğlenceler temennisi ile hepinizi sağlıklı ve mutlu günler diler, saygılar sunarım.

Afyonkarahisar İl Temsilcisi Yıldırım GÖBEL'in konuşmasının ardından MMO Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan KUTLU konuşma yaptı.

Değerli Arkadaşlar, saygıdeğer Eşleri

              Odamızın 56.  kuruluş yıl dönemini kutlamak için geleneksel olarak düzenlediğimiz gecemize hoş geldiniz,  şube yönetim kurulumuz ve şahsım adına hepinizi sevgi, saygı ve dostlukla selamlarım.     

    Öncelikle böyle güzel ve hoş bir ortamda sizlerle hep beraber buluşmamızı sağlayan Afyonkarahisar temsilcilik yürütme kurulumuz başkanı sayın Yıldırım GÖBEL'in şahsında, yürütme kurulu üyelerimize, çalışanlarımıza ve katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim.

             Bu güzel ve hoş bir akşamda, başta genç meslektaşlarımız olmak üzere bir çok meslektaşımızın işinin olmadığını, bir kısmının meslek dışı işlerde çalıştığını, iş bulanların ise düşük ücretlerde çalıştırıldıkları, ücretlerini de tam olarak alamadıkları, emeklilerimizin durumları gibi olumsuzlukların bu güzel gecede paylaşılacağı bir ortam olmadığını biliyorum. Ancak adettir müsaade ederseniz sizlerle bir iki konuyu paylaşmak istiyorum.

             Değerli Meslektaşlarım, Ekim ayında Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren 'Orta Vadeli Program 2011-2013'yayınlanmıştır.Odamızca özlü bir şekilde, ekonomi, sanayi, istihdam v.b. politikaları değerlendirildiğinde, 2011 yılında başta ihracat 127 milyar dolar, ithalat 199.5 milyar dolar olmak üzere bir çok konuda ön görüler bulunmaktadır.Ekonomik olarak dışa bağımlı yapının artarak sürdürüleceğini, özelleştirme talanı ile satılacak mal kalmadığı, kamunun küçüldüğü, özel sektörün kriz içinden toparlanmaya çalıştığı  değerlendirildiğinde, yeterince yatırım yapılmayacağı, bu da bize  meslek alanlarımızın daha da daralacağını göstermektedir.

  Odamız bu süreçte verdiği eğitim, kurs, seminer, konferans, söyleşi, teknik gezi gibi etkinlikleri daha da artırarak üyelerimizin bilgi, beceri ve kabiliyetlerini geliştirmeye, ayrıca WEB üzerinden meslektaşlarımızın, mühendis arayan firmalarla buluşmasını sağlayacak şekilde İnsan Kaynakları Birimi ile iş bulmalarını kolaylaştıracak yeni bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz.

             Başta enerji, iş güvenliği olmak üzere birçok alanda odamız meslektaşlarımıza yeni iş alanları açılması için yoğun bir çalışma yapmaktadır. Özellikle Enerji Verimliliği Kanuna bağı olarak sanayide ve binalarda enerji danışmanı,   projecisi,  yöneticiliği konularında gerek kanunun, gerekse yönetmenliklerin çıkarılmasında büyük katkısı olan ve iş alanlarımızın genişlemesinde ve bir çok meslektaşımıza iş olanağı sağlayacak en önemli çalışmalarından biridir. Enerji Performans Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle, 01.01.2011 tarihinde Binalarda Enerji Kimlik Belgesi ruhsat aşamasında tanzim edilmek üzere uygulamaya girecektir. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bu konudaki bilgisayar programına yönelik çalışmalarını ancak geçtiğimiz hafta sonunda tamamlamış ve eğitim konusunda odamızı yetkilendirmiştir. Odamız bu konuda eğitimcilerini çok kısa zaman olmasına rağmen eğitmekte olup, konuyla ilgili çalışan meslektaşlarımıza hızlı ve yoğun bir şekilde açacağımız kurslarla yetkilendirecektir.  

          Değerli arkadaşlar,

          Mesleğinde 25. 40, 50 yılını dolduran sevgili meslektaşlarımızı kutluyorum. Mesleğimize, ülkemize birçok katkılar verdiklerini hepimiz biliyoruz, emeklerine teşekkür ediyoruz,  bundan sonrada onlarla ve hep beraber başarılı daha çok şeyler yapacağımızı biliyor, sağlıklı, mutlu, gönüllerince iyi bir yaşam diliyorum.

           Yönetim kurulumuz adına, keyifli bir gece geçirmenizi diliyor, saygılar sunuyorum.18.12.2010

 

           R.Erhan KUTLU

MMO Eskişehir Şube Başkanı