ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLAR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Eylül 2019

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Makina Mühendisliği Bölümü 10, 20, 30 ve 40 yıl mezunlar buluşması 07 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Eskişehir Şubemizin de destek verdiği programda mezunlara sertifika verildi, etkinliğe bölüm öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, mezunlar, eşleri ve çocukları katıldı. 

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Prof. Dr. Suat Mirza Konferans salonunda düzenlenen etkinliğin açılışında Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanımız Atila Tomsuk konuşma yaptı. Etkinlik verilen ikramlarla sonlandı.

 

MMO Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Atila Tomsuk’un konuşma metni;

 

Sayın Dekanım,

Sayın Bölüm Başkanım,

Sevgili Hocalarım

Sevgili Meslektaşlarım

Hepiniz hoş geldiniz.

Biliyorsunuz ki 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yeni kutladık. Eskişehir’in Kurtuluşunu  2 Eylül de yeni kutladık. Ülkemiz Sevr anlaşmasını yırtıp, yep yeni bir çağa ayak basmıştır.  Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Bir Ülkenin Geleceğinin Garanti Alınabilmesi İçin Tam Bağımsız Olması gerekmektedir.” Bu yüzden ülkemiz ekonomik, eğitim ve üretim yönünden kendi kendine yetebilmeli, eğitebilmelidir.

Eğitim bu yüzden çok önemlidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı ilkokul, ortaokul, lise, çağdaş eğitimlerle beraber üniversiteler de bu eğitimin bir parçasıdır. Bizim üniversitemiz de  1970 yılında ve yaklaşık yarım asırdır bu bilimsel eğitimin öncülerindendir ve hala yoluna devam etmektedir.

Genç arkadaşlarımız, gencecik pırıl pırıl delikanlı ve kadın kardeşlerimiz bu ülkeye çok şey katacaklardır. Biz de üniversitemize, bizle beraber odalar bu arkadaşlarımıza  destek olmaya devam edeceğiz. Bunlar bizim görevlerimiz.

Hepimiz buraya toplandık çünkü büyük üniversitelerde bir lobi faaliyeti her zaman olur ama bizim üniversitemizin böyle bir eksikliği var. Yaklaşık 6 yıldır rektör hocamızın önderliğinde buraya mezun olan arkadaşlarımızı topluyoruz. Hem geçmiş yıllarını hatırlasınlar, hem arkadaşlarıyla beraber olsunlar. Hem de şu andaki öğrenci arkadaşlarımızın oturdukları yerlerdeki oturanları görsünler istedik.

Sizlerden isteklerimiz var. Nedir bu isteklerimiz biz geniş bir aileyiz. 1970 yılından beri Türkiye’nin her yerinde çalışan ve her kurumda hemen hemen bizim okulumuzdan mezun olan bir çok arkadaşımız var. Büyük üniversitelerin yaptığı lobi faaliyeti gibi bizde yeni mezun olan arkadaşlarımıza hep beraber destek olmamız gerekiyor. Özellikle bizim Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden mezun arkadaşlarımızın stajıdır, ilk iş alanıdır gibi faaliyetlerle beraber olursak, okulumuzun daha hızlı büyüyeceğini, Türkiye çapında daha fazla söz sahibi olacağına inanıyoruz. O yüzdende sizleri buraya hem eski günlerinizi hatırlatmak, hem böyle bir hedefte beraber yürümek için burada hep beraber toplanıyoruz. Bizler odalar olarak her zaman bu konuda üniversitelerin gelişmesi için elimizden gelen katkıyı yapıyoruz. Ve sizleri de burada görmekten çok mutluyuz. Herkese iyi günler.