SEÇİLEN YÖNETİM KURULUMUZUN GENEL KURUL VE GÖREV DAĞILIMINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Ocak 2012

2012-2014 Çalışma Dönemimizde Görev Alan 9. Dönem Yönetim Kurulumuz, Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Görev Dağılımına ilişkin Basın Açıklaması gerçekleştirdi.

                                                                                                                      19 Ocak 2012
Saygıdeğer Basın Mensupları, Değerli Arkadaşlar,

Şubemizin 9. Genel Kurulu 14-15 Ocak 2012 tarihinde tam bir demokrasi şöleni havasında tamamlanmıştır. Seçime katılan üyelerimiz, yeni dönem yönetim kurulunu oluşturmada Katılımcı Demokrat Listeyi tam yetkili kılarak bizleri onurlandırmıştır. Taraf gözetmeksizin seçimlere katılan her üyemize, Yenilikçi Demokrat Arkadaşlarımıza ve Sayın Neşe Aşıcıoğlu`na bu şölende aday olarak renk kattıkları için ekibim adına teşekkür ediyorum.
Değerli arkadaşlar, teknoloji hızla büyük bir evrim geçiriyor, ülke sanayimiz gelişiyor, toplumların daha demokratik bir sosyal hayata, barış ortamına, dayanışmaya ve üyelerimizin endüstriyel demokrasiye olan ihtiyacı her geçen gün büyüyor.
Toplumsal hayat birbiri ile taban tabana zıt gibi görünen iki olgu ekseninde büyük bir dönüşüm geçiriyor: küreselleşme ve yerelleşme. Küreselleşme tüm toplumların ekonomik ve siyasi hayatını derinden etkilerken, yerel olan gelenekler, kültürel birikimler daha çok değer kazanıyor. Çünkü ülke sınırlarını aşıp dünyada daha çok tanınıyorlar. Örneğin BBC televizyonunun şehrimizi anlatan haberi "prime time" da 20 dakika sürüyor. Yabancı konuklarımız, yazarlar, yapımcılar bizlere bu ülke tarihinde birleştirici olanın aslında ayrıştırıcı olandan çok daha fazla olduğunu anlattıklarında, tarafsız bir bakış açısına olan güvenle daha çok inanıyoruz kendi değerlerimize...    
Biz de siyasi üst yapının ayrıştırdığı toplumsal hayatımızın bir izdüşümü olan örgütlülüğümüzde birleştirici olan ne varsa aldık ve taraf gözetmeden tüm üyelerimizin karşısına çıkıp kendimizi anlattık.
MMO örgütlülüğü olarak bir değişime ihtiyaç duyduk ve yönetim kurulumuzu 9. Genel Kurulda değiştirdik, gençleştirdik. Genç arkadaşlarımıza sahip çıkma sözü verdik, şube merkezimizin en uzağındaki üyeye ulaştık, birlikte bir şeyler yapmayı teklif ettik. Bizi birleştiren en temel değerlere tutunduk ve herkese kucak açtığımızı söyledik.
Üyelerimiz bizlere öylesine inandı ki, otobüslere atlayıp, Kütahya`dan Tavşanlı`dan, Afyon`dan, Bilecik`ten o karlı, buzlu soğuk havada koşup sandıkta bize destek oldular. Sandıktan çıkan sonucu şöyle yorumladık: Üyemiz bize tüm samimiyetiyle, eksiksiz bir güven duymaktadır ve bizim verdiğimiz sözleri tutarak herkesi kucaklamamızı ve hep birlikte çalışarak örgütlülüğümüzü büyüyerek ve güçlenerek yaygınlaştırmamızı beklemektedir.
15 Ocak 2012 de Dumlupınar ilköğretim okulu tarihi bir güne sahne oldu. Artık bundan böyle o soğuk günü sımsıcak bir dayanışma günü olarak hep hatırlıyor olacağız.
15 Ocak 2012 gününün bizim için en önemli hatırası; Koah hastası olan, 73 yaşında yürümekte zorluk çeken sevgili Ruşen Baran abimizin Kütahya`dan kalkıp iki bastonuna ve arkadaşlarımıza dayanarak, o karlı günde oy kullanmaya gelmesidir. Kendisini Dumlupınar ilköğretim okulunda gördüğümüzde, bir anda, ne kadar büyük bir sorumluluk aldığımızı çok daha iyi anladık.
Ruşen Baran bizim için 15 Ocak gününün bir simgesidir. Onun nezdinde, taraf gözetmeksizin tüm üyelerimize, bizlere gösterdikleri güven ve sıcak ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Şubemizin yeni yönetim kurulunun yeni dönemde üyelerimiz için ve bölge halkımız için hayırlı olmasını diliyoruz.
Tüm genel kurul süresince ve öncesinde örgütümüze gösterdikleri ilgiden dolayı, bizlerle ilgili haberleri tüm bölge insanına duyurmak için olağanüstü bir heyecan ile görev yapan saygıdeğer basın mensubu arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz.
Genel Kurulumuza katılıp bizleri onurlandıran veya mazeret bildirip katılamayan tüm dostlarımıza, TMMOB nin kentimizdeki bileşenlerinin yönetim kurullarına ve temsilcilerine, bölgemizdeki tüm Belediye Başkanlarımıza, bölgemizdeki üniversitelerimizin değerli Rektörleri, Dekanları, Bölüm Başkanları ve Öğretim Üyelerine, diğer sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerine, milletvekili ve sendika temsilcilerine, teşekkür ediyorum.
Değerli Arkadaşlar, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesinin 9 uncu çalışma dönemi                  (2012-2014) Yönetim Kurulu Görev dağılımı, 18 Ocak 2012 tarihinde yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısında aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Başkan    : Hakan ÜNAL
Başkan Vekili    : Nergis UYGUN BAŞ
Sekreter    : Atila TOMSUK
Sayman    : Yusuf ŞAHİN
Üye        : Cihan ALTUN
Üye        : Cevdet ÜRENCİK
Üye        : Ahmet SARAL

Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri

Yedek Üye    : İsmail SAÇKESEN
Yedek Üye    : Neşet AYKANAT
Yedek Üye    : Sinem ŞEN
Yedek Üye    : Deniz ÖZCAN
Yedek Üye    : Berna ULUTAŞ
Yedek Üye    : Koray KILIÇAY
Yedek Üye    : Korhan EKMEKÇİ

                                                                                                    Saygılarımızla,

                                                                            Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi
                                                                                       9. Dönem Yönetim Kurulu Adına
                                                                                                      Hakan ÜNAL