ŞUBE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Aralık 2010

Şubemizin, 2010-2012 çalışma döneminin ikinci Danışma Kurulu Toplantısı 22 Aralık 2010 tarihinde Özgüven Restaurantta MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber ÇAKAR ve MMO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şuayip YALMAN'ın da katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Şube Başkanımız R. Erhan KUTLU'nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya İşyeri Temsilcilikleri, Komisyon Üyeleri, Temsilcilik Yürütme Kurulu Üyeleri, Oda Organlarında görev yapan 90 yakın kişiden oluşan II. Şube Danışma Kurulumuzun toplantısı gerçekleştirildi.

 

MMO Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen "Danışma Kurulu" toplantısında konuşan MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber ÇAKAR, görev dağılımının hemen akibinden geçmişten günümüze yapılan çalışmalar hakkında MİEM'in PBK kapsamında yapılması konusunda karar alındığını, Öğrenci komisyonlarımızın çalışmalarını takip ve destek verileceğine, meslek dalı komisyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışması konusunda yetkilendirme ve belgelendirme çalışmaları için her türlü katkı ve desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

 

ÇAKAR ayrıca, "Teknoloji  Fakültelerinden mezunların  "uygulamalı  mühendislik" sıfatı yapıştırıldığını,  YÖK'e bu durum  sorulduğunda cevap alınamadığı belirtti.

Yabancı mühendislerin diplomasına bakılmadan ve denklik belgesine bakılmadan mühendis olarak kabul edildiğini dile getiren ÇAKAR, konuşmasını şöyle sürdürdü. İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde odaların devre dışı bırakıldığını, Bakanlıkların Eğitimleri düzenlediğini ve bizim belgeli mühendislerin yetkilerinin yok   sayıldığını belirterek  kendi mesleğimize, meslek alanlarımıza yapılan bu durum karşısında bize bunu yaşatan meslek ve meslek alanlarına zarar veren kurum ve kuruluşlarla savaşmalıyız" dedi.

"%12 meslektaşımızın işsiz olduğunu, Üniversite mezunlarının işten çıkarılabilme korkusu ile çok cüzi miktarda veya askeri ücretle çalışan meslektaşlarımızın var olduğunu kendi mesleğimize sahip çıkmanın yolunun örgütlenmek olduğunu belirtti"

 

MMO Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Nergis UYGUN BAŞ, Şubemizin 2010 faaliyet raporunu sunduktan sonra Danışma Kurulu Üyeleri ile birlikte oda çalışmaları, mesleki sorunlar ve ülkede gelişen sosyal konular üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.