YENİ YIL BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Ocak 2012

Biten yılın stresinden kurtulmak ve üyeler arası iletişimi güçlendirmek amacı ile 222 Park Restaurant'ta 06 Ocak 2012 tarihinde düzenlediğimiz "Yeni Yıl Buluşması" çok sayıda üyemizin katılımıyla coşkulu geçti. Şube Yönetim Kurulu Başkanı R. Erhan KUTLU'nun konuşmasıyla başlayan gece, canlı müzik eşliğinde devam etti.

 

R. Erhan KUTLU`nun konuşma metni:

 

Şubemizin düzenlemiş olduğu Birlik, Beraberlik ve Dostluk buluşmamıza hoşgeldiniz. Yönetim Kurulumuz ve Şahsım adına hepinizi saygı, sevgi ve dostlukla selamlıyorum.

 

            Yeni yılın ilk günlerinde sizlerle burada tekrar buluşmaktan ve beraber olmaktan mutluluk duyduğumuzu öncelikle belirtmek isterim. Yeni yılın mesleğimize, meslektaşlarımıza, ülkemize, yaşadığımız bu kente, yeni kazanımlar, yeni açılımlar, güzellikler getirmesi istemiyle kutluyor, 2012 yılının sağlık, mutluluk ve başarılı bir yıl olmasını diliyorum.

 

            Geçen yıla ait değerlendirme yapmak adettir, çalışma dönemimiz içinde yaptıklarımızdan bahsetmeyeceğim, biliyorsunuz önümüzdeki hafta şubemizin genel kurulu var, bu konuları geniş olarak görüşeceğimiz için böyle güzel gecede sizlerin vaktini almak istemiyorum. Enerji zamları, milletvekili, danışmanları ve emeklileri ile maaşlarının toplamının kaç mühendis maaşına karşılık geldiğinden de bahsetmeyeceğim, hafta başında açıklanan yeni yılın güzel ve olumlu birkaç haberini sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

            Geçtiğimiz yıl ihracat 134 milyar dolar, büyüme oranı %4,7, kapasite kullanma oranı %75 olarak açıklandı evet bunlar ülkemiz için bizler için çok olumlu göstergelerdir, emeği olanlara teşekkür ediyor, kutluyoruz. Ancak ithalat verileri nedir, büyüme ve kapasite kullanım oranları istihdama ve çalışanların sosyal ve ekonomik durumlarına ne kadar yansımıştır diye baktığımızda, karşımıza gittikçe artan cari açık, %1.2 istihdam artışı, yani işsizliğin daha da artması,  kısacası sürekli söylemeye çalıştığımız, ithalata endeksli, istihdam ve çalışanların refah seviyesini artırmayan bu sanayileşme ve büyümeden kimlerin çıkarı var yorumu sizlere bırakıyorum. Yaşanan krizlere yönelik dünyada bir çok gelişmiş ülke başta olmak üzere, kamusal desteklerin artırıldığı, işsizliğe ve istihdama yönelik çarelerin arandığı ve ülkemizde bir çok meslektaşımızın işsiz olduğu bir ortamda, yabancı mühendislerin akademik ve mesleki yeterliliklerini kanıtlamalarına gerek kalmadan Türkiye'de çalışmaları sağlandı dediğimizde hemen bir grup meslektaşımız siyaset yapıyorsunuz diye karşı çıkıyorlar. Kim bunlar, yenilikler yapacağız, odayı siyasetten arındıracağız diye sizlerin oylarıyla yönetime seçilmiş, hiçbir öneri ve çalışmada bulunmadan evet bir yenilik yaparak sıçrayıp iktidar partisinden milletvekili adayı olmuş, sonra yine tekrar aynı masallarla ve iktidar partisinin emriyle gelip, siyasetin tam da göbeğinde olanlardır. 

 

            Öncelikle siyaset denilen kavram, yaşamın dışında değil, her alanında geçerli olan bir kavramdır. Eğer siyaset ile kastedilen siyasal partiler ise odamız hiçbir zaman bir siyasi partinin arka bahçesi olmamıştır, siz değerli meslektaşlarımızdan aldığımız güçle de, odamızı hiç bir siyasi partinin arka bahçesi yapmayacağız, yaptırmayacağız.  

 

            Ülkemizde siyasal iktidarın son 10 yıldır sürdürdüğü politikalara ve söylemlere bakıldığında eğer iktidarın siyasal anlayışı içerisinde açıklamalar yapılıyor ve hareket ediliyorsa hiçbir sorun görülmemekte, eğer bu siyasal anlayışın dışında kalınıyorsa "siyaset yapıyorlar" söylemi adeta karşı konulamaz bir gerçek gibi dayatılmaya çalışılmaktadır. Tabii bu söylemin kullanılmasında toplumda yaratılan siyaset korkusu da büyük etken oluşturmakta, siyaset siyasi iktidarın tekelinde bir alan olarak yeniden dizayn edilmektedir.Hepimiz yaşayarak görüyoruz.

 

           Hepinizin bildiği gibi üyelerimiz meslek temelinde bir araya gelmiş, çok bileşenli, değişik sosyal, siyasal, ekonomik konumlara sahip mühendislerden oluşmaktadır. Biz Katılımcı Demokrat Mühendisler olarak şubemizin kuruluşundan bu yana çalışma dönemlerimiz boyunca meslek, meslektaş, ülke ve toplum çıkarlarının korunması temelinde tüm üyelerimizin birlik ve beraberliğini oluşturmaya çalıştık. Odamıza gelen her üyemize sahip çıktık, her konuda yardımcı olmaya, Ülkemizde ve dünyada, insanlık ve bilim adına yaşanan birçok olumsuzluğun arasında, güzellikler yaratmak için çalıştık.

 

            Hep beraber bilimden, bilim insanlarından ve sadece sizlerden aldığımız güçle, bir çok üyemizin katıldığı daha bir çok meslek içi eğitimler ve çeşitli etkinlikler yaparak, meslektaşlarımızın bilgi ve becerilerini geliştirmeye, yeni kazanımlar sağlamaya, meslek alanlarımızdan yola çıkarak kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştık. Siyasal iktidar meslek alanlarımıza saldırarak daraltmaya çalıştığı ortamlarda, başta doğalgaz mühendisliği olmak üzere, LPG, enerji v.b konularda odamız binlerce meslektaşımızın şu anda çalıştığı iş sahalarını hayata geçirmiş ve birçok konuda da çalışma yapmaktadır. Biz bilim insanları ve siz değerli meslektaşlarımızla beraber yaptığımız bu çalışmalarla, kamuoyunda saygınlığı ve güvenirliği olan güçlü kurumsal bir oda oluşturmaya çalıştık. Bu çalışmalarımıza katkıda bulunan başta bilim insanları olmak üzere tüm meslektaşlarımıza yönetim kurulumuz adına bir kez daha teşekkür ederim.

 

            Siz değerli meslektaşlarım, hayatı boyunca odaya uğramamış, yaşamında hiçbir proje ve fikir üretmemiş, siyasal iktidarın emriyle hareket eden, içi boş ancak hoş sözlere ve amiyane konuşulanlara itibar etmeyeceğinizi biliyoruz. Birçoğu öğrenci üyeliğinden gelerek yıllardır yönetim kurullarımızda çalışmış genç ancak tecrübeli arkadaşlarımızdan oluşan Katılımcı Demokrat Mühendislere destek vermenizi istiyor, destek vereceğinize inanarak Şubemiz seçimlerinde aday olan meslektaşlarıma başarılar diliyorum.

 

            Aydınlık, sağlıklı, mutlu ve güzel nice yılları, güzel günleri hep beraber yaşamak istemiyle hepinize saygılar sunar, keyifli bir akşam geçirmenizi dilerim.