2.Soli Güneş Festivali Basın Açıklaması Gerçekleşti

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Mersin Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Haziran 2011

Makina Mühendisleri Odası ve Mezitli Belediyesi ortaklığı ile Dünya Güneş Günü kapsamında, 19-20-21 Haziran tarihinde ''2.Soli Güneş Festivali '' gerçekleştirilecektir. '' 2.Soli Güneş Festivali '' basın açıklaması 13 Haziran 2011 tarihinde Soli Antik Kenti'nde gerçekleşti. Basın açıklasında Makina Mühendisleri Odası Başkanımız Naci ERÇOLAK ve Mezitli Belediye Başkanı Uğur YILDIRIM konuşmalarını yaptılar.

 

Basınımızın Değerli ve Duyarlı Temsilcileri,

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve Mezitli Belediyesinin birlikte düzenlemiş olduğu 21 Haziran Dünya Güneş Günü nedeniyle, yapacağımız "Güneş Festivali`nin" bu sene kapsamını biraz daha genişletmeyi planladık.

19-20-21 Haziran da yapılması planlanan "2. Soli Güneş Festivali" etkinliğinin hazırlıkları tamamlandı. Nükleer santral yapılması planlanan bölgemizde "Güneş Festivali" düzenlememiz son derece anlamlı ve önemlidir. Böylece nükleer santrale seçenek olarak güneşin ve enerjisinin ön plana çıkmasını savunmaktayız. Bu amaçla tüm halkımızı "2.Soli Güneş Festivali" nde buluşmaya davet ediyoruz.

Mersin'de yılın 300 günü, hatta daha fazlası, güneşli geçmektedir. Mezitli İlçesi'nde bulunan ve yaklaşık 3500-4000 yıl önce kurulduğu söylenen SOLİ(Soloi) Antik kenti, hala buram buram tarih kokmaktadır. Hatta tarihsel bir söylencede, SOLİ'de yaşayanlar için "GÜNEŞİN BAHÇESİNDE OTURANLAR" tanımı yapılmaktadır. SOLİ, antik kentinin, adını güneşten aldığı açıkça görülmektedir.

Güneş Enerjisi konusunda düzenlediğimiz etkinliklerle, giderek azalan ve dünyamızı kirleten fosil kaynaklı enerjiler yerine, bu sonsuz enerji kaynağına dikkat çekmeyi, etkinliğimizi "Güneş Kenti Mersin" sloganıyla da kent kimliğinin bir parçası haline getirmeyi amaçlamaktayız.

Yenilenebilir enerji yatırımlarına belirli bir teşvik sağlanmış olsa da yasada belirlenen seviyeler yenilenebilir enerji teknolojilerinin Türkiye`de büyümesi ve yaygınlaşması için yeterli değildir. Güneş gibi sonsuz bir enerji kaynağında yatırımların önünün kesildiği açıktır. Ancak güneş enerjisinin geleceğin dünyasının enerji gereksiniminin karşılanmasında, geleneksel enerji kaynaklarının yanında en önemli seçeneklerden biri olacağı düşünmekteyiz.

Güneş enerjisinden faydalanmayı yaygınlaştırmak amacıyla 21 Haziran Dünya Güneş Gününde "2. Soli Güneş Festivali"ni sizler için düzenliyoruz.

Bu yıl Festivalimizde; Türkiye`nin dört bir yanından değerli bilim adamlarının katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan konferanslarımız ve Brezilyadan gelecek olan Rio Samba Show, Mersin Devlet Opera Bale Müdürlüğü Şan Konseri ve  yapılacak olan Onur AKIN, Yeni Türkü, Ali ALTAY konserleri, halk oyunları gösterileri, sergi ve kermes ile halkımızın dikkatini güneş kenti SOLİ`ye çekmeyi hedeflemekteyiz.

Güneş Enerjisinin önemini hep beraber bir kez daha vurgulamak adına tüm halkımızı 19-20-21 Haziran tarihlerinde düzenleyeceğimiz 2. SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİ` ne bekliyoruz.(13.06.2011)

 Uğur YILDIRIM                                              Naci ERÇOLAK                                                                    

Mezitli Belediyesi Başkanı                            Makina Mühendisleri Odası                                      

                                                   Mersin Şb. Yön. Kur. Başkanı  

 

    

 2. SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİ

 

19-20-21 HAZİRAN 2011

 

19 HAZİRAN PAZAR (1. GÜN)

18.00 DJ (Soli Pompeipolis)

19.45 Açılış Konuşmaları

20.00 Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Şan Konseri (Soli Pompeipolis)

21.00 Rio Samba Show(Soli Pompeipolis)

 

20 HAZİRAN PAZARTESİ (2. GÜN)

15.00 Konferans (İçişleri Bakanlığı Tesisleri)

Prof. Dr. Çetin Göksu - Mersin Güneş Kent Nasıl Planlanır?

Prof. Dr. Remzi Yağcı - Pompeiopolis Limanı

17.30 Kokteyl (İçişleri Bakanlığı Tesisleri)

19.00 Kortej Yürüyüşü ve Halk Oyunları Gösterisi

(Mezitli Belediyesi önünden Soli Pompeiopolis`e Yürüyüş)

20.00 Konser ALİ ALTAY(Soli Pompeipolis)

21.30 Konser ONUR AKIN(Soli Pompeipolis)

 

21 HAZİRAN SALI (3. GÜN)

15.00 Konferans (İçişleri Bakanlığı Tesisleri)

Prof.Dr. Necdet Altuntop- Güneş Enerji Sistemleri Mevzuatı, Teşvik ve Uygulamaları

Prof.Dr. Demir İnan -Güneşle Yemek Pişirme

Prof. Dr. Muhammet Eltez- Yeni Güneş Teknolojileri

19.30 Mezitli Belediyesi Sanatevi Halkoyunu Ekibi Gösterisi(Soli Pompeipolis)

20.15 Resim ve Şiir Yarışması Ödül Töreni(Soli Pompeipolis)

21.00 Konser YENİ TÜRKÜ(Soli Pompeipolis)