Öğrenci Üyelerimiz MMO Öğrenci Üye Kampına katıldı.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Mersin Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Eylül 2012

İlk kez düzenlenen MMO Öğrenci Üye Kampı 2012, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahilinde yapıldı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası`nın, İzmir Şubenin aktif katkılarıyla düzenlediği, Öğrenci Üye Kampı, yoğun bir programın gerçekleştirilmesinin ardından 9 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde çadırların hep birlikte toplanmasıyla birlikte başarıyla tamamlandı.

Türkiye`nin çeşitli şehirlerinden öğrenci üyelerin katılımıyla İzmir`in Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahilinde başlayan ve 80`in üzerinde öğrenci üyenin katıldığı kamp, 1 Eylül Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren çadırların kurulmasıyla başladı. Kampa TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Elif Öztürk, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, Başkan Vekili Yunus Yener, Yönetim Kurulu Sekreteri Ercüment Ş. Çervatoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Bedri Tekin, Osman Tezgiden, Çağdaş Akar, Bünyamin Aydın, önceki dönemlerde Oda Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Baki Çınar, Oda Müdürü Arife Kurtoğlu, merkez teknik görevlileri Mahir Ulaş Akcan, Cenk Lişesivdin ve Gökşen Gök; İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Melih Yalçın, Şube teknik görevlileri Devrim Cem Erturan, Emin Uysal ve Gürkan Durgun katıldılar.

Kampın açılış konuşmalarını Merkez Öğrenci Üye Komisyonu adına Uğur Akdoğan ve Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar yaptılar. Uğur Akdoğan, öğrenci kurultayları gibi bu kampın dayanışmayı kuvvetlendirmek, öğrenci üyelerin birbirlerini daha iyi tanımasını sağlama açısından önemli bir etkinlik olduğunu, özellikle TMMOB`nin saldırıya uğradığı bir dönemde öğrenci üyelerin faaliyetlerinin çok önemli olduğunu belirtti. Oda Başkanı Ali Ekber Çakar da 1996 yılında başlayan öğrenci üye çalışmalarının iki yılda bir düzenlenen öğrenci üye kurultayları ve bu kamp ile sürdüğünü belirtti. Çakar, bugünkü Türkiye koşullarının öğrenci gençliğe üniversite özerkliğinin sağlandığı, eğitimin her kademede eşit ve parasız olduğu, öğretimin akademik, demokratik, bilimsel bir yaklaşımla ele alındığı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve üniversite çalışanlarının yönetime katıldığı 'Bir Başka Türkiye ve Üniversite` mücadelesinde önemli görevler yüklediğini; bu kampın da öğrenci üyelerin Oda kültür ve perspektiflerini kavramaları, meslek alanlarındaki durumu, mühendislik eğitimi ve sorunları ile ülke ve dünya analizini birlikte yapabilmeye yönelik katkı sağlamasını, verimli, üretken, eğlenceli ve dostça bir ortamda geçmesini diledi.

Kamp boyunca düzenlenen ve moderatörlüklerini öğrenci üyelerin yaptığı oturumlarda, 36-37. Dönem TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı olan Kaya Güvenç, Türkiye demokrasi mücadelesinde meslek odalarının yeri; Oda Yönetim Kurulu Üyesi Bedri Tekin, çalışma yaşamı, mühendisler, işçi sağlığı ve iş güvenliği politikaları; Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beno Kuryel, mühendislik eğitiminde felsefi çözümlemeler; Selçuk Belediyesi Başkanı Hüseyin Vefa Ülger, yerel yönetimler ve demokrasi; İzmir Şube eski Başkan Vekili Kazım Umdular ve Oda Basın Danışmanı İlhan Kamil Turan yaşam, kolektif etkinlik ve diyalektik düşünce üzerine; Oda üyesi Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, on başlıkta Türkiye ve dünya analizi; Oda Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz ve gazeteci Yaşar Aydın enerji politikaları ve HES karşıtı mücadeleler; Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Sosyoloji Bölümünden Dç. Dr. Ahmet Talimciler Türkiye`de spor kültürü; TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve Oda Başkanı Ali Ekber Çakar TMMOB ve Oda örgütlülüğü; TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Elif Öztürk, Oda Yönetim Kurulu Sekreteri Ercüment Ş. Çervatoğlu, OYK üyeleri Osman Tezgiden, Çağdaş Akar, eski OYK üyelerinden Baki Çınar ve Diyarbakır Şube Sekreteri ve Başkan Vekili Gurbet Örçen, öğrenci üye örgütlülüğü ve gençlik mücadeleleri üzerine sunumlar yaptılar. Adana, İstanbul ve İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanları Hüseyin Atıcı, Zeki Aslan ve Mehmet Özsakarya, örgütlülük üzerine olan oturumda deneyimlerini paylaştılar. Ayrıca öğrenci üye örgütlülüğü ve kurultaylar üzerine bir forum düzenlendi.

Kamp yaşamında yemek, bulaşık, temizlik gibi işler öğrenci üyeler tarafından ortaklaşa ve nöbet sistemiyle yapıldı. Sabah sporu ve yüzme ile başlayan günler, kahvaltıların ardından önceden belirlenmiş konulardaki oturumlarla sürdü. Film gösterimi, bilgi yarışması, yüzme, satranç, tavla, voleybol, futbol, uzun atlama, koşu, ağızda yumurta ile yürüme, ayaklarda çuval ile yürüme yarışmalarının MMO Olimpiyatları 2012 adı altında düzenlendiği kampta yarışmalarda birinci gelen kişi, grup ve takımlara madalya ve kitap armağanları verildi. Kampta ayrıca fotoğraf, tiyatro, kadın atölyeleri oluşturuldu, bir fanzin ve bir kamp (duvar gazetesi) gazetesi hazırlandı. İki kez de öğrenci üyeler tarafından çekimleri yapılan kamp görüntülerinden oluşan Kamp TV izlendi.

Kampın açılış ve kapanışında akşamları kamp ateşleri yakıldı, şarkılar, türküler söylendi, halaylar çekildi. Bir akşam da Karadeniz müziklerini rock müzik ile harmanlayan Marsis grubundan Korhan Özyıldız, Çağatay Kadı ve Onur Kahveci ile bir söyleşi yapıldı, grubun müzikleri eşliğinde horon oynandı. Aynı akşam İzmir`den No Name grubunun vokali Gökhan Özses de gitar eşliğinde şarkılar söyledi.

İki ayrı gün de Selçuk ilçe sınırları içindeki Meryem Ana Evi ve Efes Antik Kenti ile Aziz Nesin Vakfına bağlı Matematik Köyü v Şirince Köyüne geziler düzenlendi.

İki kez yapılan kamp değerlendirmesinde kampın yararları, kampın Oda çizgisinin içselleştirilmesine, öğrenci üye kaynaşmasına, öğrenci üye örgütlülüğü ve etkinliklerine katkıları, kolektif yaşam gerekleri ve daha sonra düzenlenebilecek kamplar üzerine görüşler dile getirildi.

9 Eylül Pazar günü sabahı çadırlar yine kolektif bir şekilde sökülerek toplandı, çevre temizliği yapıldı, malzemeler kamyonlara yüklendi ve kaynaşma ortamında tatlı bir yorgunlukla sona erdi.