Eskişehir Şube Çalışma Programı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

BİZ KATILIMCI DEMOKRAT MÜHENDİSLER   olarak, Odamızın 70. ve Şubemizin 30. kuruluş dönümünde Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şube 15. dönem yönetim kurulu adaylarıyız.

Geçtiğimiz Dönemimizde, Oda çalışma ilkeleri ışığında çalışmalarımızı sürdürerek, demokratik ve çağdaş bir ülke yaratma çabası içerisinde, üzerine düşen mesleki, teknik, ve sosyal sorumlulukları yerine getirmeye çalıştık. Yönetime geldiğimiz dönemde  pandemiden çıkışımızla birlikte değişen çalışma ve eğitim şartlarının normale dönme sürecini yaşamayı ve özellikle genç ve öğrenci üyelerimize yönelik etkinliklerimizi planlarken, 6 Şubat 2023 depremini yaşadık ve tüm ülke olarak odak noktamızı depremden etkilenen bölgelere insani ve teknik yardım için seferber ettik. Dönem içinde şehrimiz için çok önemli olan Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı ile Raylı Sistemler kongre ve Sergisini gerçekleştirdik. Staj imkanı bulamayan öğrencilerimize staj ve iş bulmaları konularında çözümler  bulduk. Üyelerimizi işyerlerinde ziyaret ederek yaptıkları işler, yaşadıkları zorluklar ve odadan beklentileri ile ilgili sohbetler etme fırsatı yakaladık.                                                                                                                             

Termik Santralın yapılmasına karşı, geçtiğimiz dönemlerde nasıl tüm demokratik kitle örgütleri ve Eskişehir halkı birlik olarak başarıya ulaştıysak, yine Altın Madeni yada benzeri çevre ve doğa yağmalarına karşı durmaya devam edeceğiz.

Dünyanın ve ülkemizin enerji problemlerinin neler olduğunun bilinciyle yeni dönemde de  özellikle ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarının (güneş rüzgar toprak su vb) kullanımının yaygınlaştırılması konusunda kamuoyu yaratarak gerekli çalışmaların yapılmasını sağlamak  en büyük hedefimizdir.

Her gün meslek ve meslektaş sorunlarımız hızla büyümektedir. İşsizlik, beyin göçü, düşük ücret ve yetişmiş insan profiline uygun olmayan işlerde çalışma gibi sorunlarımızı aşmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Hükümetin yaptığı yanlış ekonomik kararlar nedeniyle, önce KOBİ'lerde çalışan, sonra kamu ve şimdi büyük firmalarda çalışan mühendislerin maaşlarında ciddi kayıplar meydana gelmiştir. Önümüzdeki dönemde örgütlülüğümüzün öneminin bu konuda dahil olmak üzere daha da artacağı kesindir. Meslektaşlarımızın sorunlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

Genç meslektaşlarımızı ve öğrencileri odamıza kazandırmak için eğitimler, yarışmalar ve ders çalışabilecekleri yeni alanlar yaratma gibi projelerimiz var.

Cumartesi eğitimlerimize en kısa sürede yeniden başlayacağız. Öğrencilerin ilgisini çekip onları geliştirecek konular üzerinde çalışıyoruz. Eğitim programlarımızı çeşitlendirerek, daha fazla sayıda meslektaşımızın sertifikalı eğitim almasını, yeni uzmanlık alanlarının açılmasını ve meslektaşlarımızın uzmanlıklarının geliştirilmesini sağlayacağız.

Komisyonları daha etkin kullanmaya ve işyeri temsilcilerimizle daha çok bir araya gelerek, üyelerimizin daha aktif ve etkin olacağı bir yönetim anlayışla çalışmalar yapacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle birleştiğimiz ortak amaçlarımıza doğru yürüyebilmek için, Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesinin 15. Dönem Yönetim Kurulunda görev almaya talip olduğumuzu tüm meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

                                                                                                          Saygılarımızla

                                                                                   Katılımcı Demokrat Mühendisler Grubu