LPG DOLUM BOŞALTIM YETKİLİ PERSONEL EĞİTİMİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Aralık 2007

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi tarafından " LPG DOLUM BOŞALTIM YETKİLİ PERSONEL EĞİTİMİ " düzenlendi.

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi tarafından " LPG DOLUM BOŞALTIM YETKİLİ PERSONEL EĞİTİMİ " düzenlendi. MMO Samsun Şubesinde gerçeklestirilen eğitim programının açılışında bir konuşma yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Tokat ve Sinop illerinde düzenledikleri çeşitli kurslarda , 50 Makina Mühendisine ve sektörde çalışan 1.300 personele eğitim vererek belgelendirdiklerini açıkladı. EPDK tarafından yapılan son düzenleme ile oto gaz istasyonlarında sorumlu müdürlük yapanların 1 Temmuz 2007 tarihi itibariyle , LPG sektöründe çalışmakta olan ara teknik elemanların ise Aralık 2007 tarihine kadar eğitimlerini tamamlaması gerektiğini hatırlatan Gürkan, sektöre yönelik eğitimlere devam edeceklerini ifade etti. Ara teknik elemanlara yönelik yapılan eğitimlerde; "LPG tüpünün sızdırmazlık kontrolünü çakmakla yapmak", "oto gaz istasyonlarında LPG ikmali esnasında araç topraklama işlemini yapmamak", "eldiven kullanmamak", "evlerde tüplü LPG'nin yetkili personel tarafından takılmaması", "standartlara aykırı olmasına rağmen LPG yakıt dönüşümü yapılmış araçların dolum ağzının bagaj içerisinde olması" ve "LPG yakıt dönüşümü yapılmış ancak ruhsata işlenmemiş kaçak araçlara LPG ikmali yapılması" gibi hususların tespit edildiğini belirten Gürkan, yapılmakta olan eğitimlere işyeri sahiplerinin de katılmasının sektör açısından faydalı olacağını dile getirdi. Sektörde denetimin sağlanabilmesi için LPG Yakıt Dönüşümünü araç ruhsatına işletmemiş olan kaçak LPG'li araçlara yakıt ikmali yapılmasının kanunen yasak olduğunu hatırlatan Kadir GÜRKAN, denetimsizliğin tüm sektörü ve tüketicileri olumsuz etkilediğini belirtti. Sektörde faaliyet göstermekte olan firmalara İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği gereği "kompresör, araç kaldırma liftleri, kalorifer kazanlarını" en az yılda bir kez periyodik kontrolünü yapmalarının zorunluluğunu hatırlatan başkan GÜRKAN, insan sağlığı ve çevre güvenliği açısından kanunen yasak olan "LPG Yakıt Dönüşümünü araç ruhsatına işletmemiş olan kaçak LPG'li araçlara yakıt ikmali" yapılmamasını istedi. MMO Kurs Öğreticisi Mak. Müh. Bahtiyar MADALI tarafından verilen kursa sektörde çalışmakta olan 35 personel katılıyor.