MMO SAMSUN ŞUBE'DEN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Aralık 2007

MMO Samsun Şube , Çalışkan "İç ve Dış Ticaret San.Ltd.Şti. firması çalışanlarına İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi" düzenledi.

MMO Samsun Şube , Çalışkan "İç ve Dış Ticaret San.Ltd.Şti. firması çalışanlarına İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi" düzenledi. MMO Samsun Şube Seminer Salonunda yapılan eğitimin sunumu , MMO İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mak.Müh. İbrahim ZARALIOĞLU tarafından verilmiş olup, Çalışkan İç ve Dış Ticaret San.Ltd.Şti. firması çalışanları eğitime katılmışlardır. Eğitime ilişkin basına bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN; bölgede bulunan imalat sanayinin gelişimine yönelik meslek disiplinine giren konularda eğitim, bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini, Oda Merkezince yayınlanan kitaplar ile bilginin kalıcı olmasına çalıştıklarını açıkladı. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda açıklamalar yapan GÜRKAN; AB sürecine bağlı olarak 4857 sayılı İş Yasası ile birlikte ülkemizde İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatımızın da değiştiğini , ancak diğer alanlarda olduğu gibi alt yapısı hazırlanmadığı için uygulamada belirsizlikler ve olumsuzluklar yaşanmaya devam ettiğini belirtti. İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili ulusal politikaların oluşturulmasında , Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı ilgili meslek odaları, Türk Tabipler Birliği (TTB), Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve sendikaların katılımının sağlanarak, bu konuda alınacak kararların çalışma yaşamına yansıtılması gerektiğinin altını çizen GÜRKAN, İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin bütün iş yerlerini ve tüm çalışanları kapsaması, İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin düzenlemeler, sektör ve kurum farkı gözetmeksizin tüm işyerleri için geçerli olması gerektiğinin önem taşıdığını belirtti. İş kazalarının önlenebilmesi için bilimsel ve teknik yatırımların yanı sıra, çalışma yaşamının da iyileştirilmesi, sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması, çaışsanların sosyal ve ekonomik yaşamlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden GÜRKAN , ülkemizde her konuda olduğu gibi iş sağlığı ve güvenliği konusunda da sağlıklı veri ve bilgi toplamada sıkıntı yaşanmakta olduğunu, işyerlerinde kaza ve meslek hastalıklarına ait bilgilerin bir veri tabanında toplanarak bu bilgilerden ölçme ve değerlendirme amaçlı yararlanılması gerektiğini açıkladı.