Şubemiz 69. Yıl Onur Gecesi Kokteyli ve Plaket Töreni Düzenledi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

25 Aralık 2023 - 31 Ocak 2024

22 Aralık 2023 tarihinde Şubemizin düzenlediği 69'inci Yıl Kokteyl ve Onur Gecesi'nde meslek yaşamlarında 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 60 ve 65. yılını dolduran makine ve endüstri mühendisi üyelerimizi onurlandırıldık.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'ndaki Onur Gecesi'ne Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naci Kurgan, OMÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Yapıcı, Samsun Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Keleş, TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Veli Kebapçı, Samsun Akademik Odalar Birliği Dönem Koordinatörü Dilaver Öğütçü, üyeler ve aileleri katıldı.

Onur Gecesi'nde bir konuşma yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, sözlerine, "2023 çalışma dönemimiz içerisinde aramızdan ayrılan üyelerimiz İdris Ferit Günday, Necip Altıntaş, Kenan Yılmaz, Aygah Benli, Tangör Demircioğlu, Ahmet Ceylan, Deniz Eren Ulu ve Mehmet Sarıkaya’yı rahmetle anmak istiyorum” diyerek başladı.

Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop ve Tokat illerini kapsayan şubelerinin günümüz itibariyle 3 bin 112 üye, 468 Öğrenci Üye olmak üzere toplamda 3 bin 580 üyeye ulaştığını belirten Kadir Gürkan, "MMO Samsun Şubesi, 20'si makine mühendisi olmak üzere 24 personeli ile faaliyetlerini sürdürmektedir" dedi. 

MMO üyelerinin, günlük hayatın her aşamasında hemen hemen her sektörde mesleki bilgi ve becerilerini toplumsal fayda için kullanmaya çaba gösterdiklerini ifade eden Kadir Gürkan, "Serbest ya da ücretli olarak özel sektör ve kamuda çalışmakta olan üyelerimizin özlük hakları konusunda iyileştirme gerekmektedir. Bu iyileştirme çalışmalarının meslek odalarının da içerisinde bulunacağı bir yapıyla yapılması demokratikleşen, sanayileşen bir Türkiye için yerinde olacaktır" diye konuştu.

Devam etmekte olan Rusya Ukrayna Savaşı, İsrail’in Gazzeyi İşgal Girişimi başta çocuklar olmak üzere masum insanların hayatlarını kaybetmelerine, kan ve gözyaşının dökülmesine sebebiyet vermektedir" diyen Gürkan, "Kötünün ve güçlünün egemen olduğu günümüz dünyasında biran önce saldırıların sona ermesi, bölgede barışın tesis edilmesi en büyük temennimizdir" ifadelerini kullandı.

MMO Samsun Şube Başkanı Gürkan, konuşmasının son bölümünde ise, "Bugün burada bizleri yalnız bırakmayarak Onur Gecesi etkinliğimize katılan değerli konuklarımıza, plaket alarak mesleki hazzı yaşayacak olan üyelerimize şahsım ve yönetim kurulum adına içtenlikle teşekkür ediyor, her birini kutluyor, 2024 yılının ülkemize ve üyelerimize sağlık, huzur ve başarı getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Katıldığı Onur Gecesi'nde bir konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ise, "Makine ve endüstri mühendisliklerinin, günümüzün çok önemli meslek grupları olduğunu” belirtirken Deveci “Atakum ilçemizin Asansör Periyodik Kontrollerini de kurumsal kimliğini tamamlamış, ciddi ve titiz çalışan MMO Samsun Şubemize emanet ettik. Bugün burada plaket alacak olan üyeleri tebrik ediyorum ve herkesin yeni yılını kutluyorum” dedi.  

Açılış konuşmalarının ardından, MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Bozal, MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Ünsal Kıran,  OMÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Yapıcı, OMÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naci Kurgan, Samsun Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Keleş, TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Veli Kebapçı, Samsun Akademik Odalar Birliği Dönem Koordinatörü Dilaver Öğütçü ve MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, plaket takdiminde bulundu.