Şubemiz ve İSGUP İşbirliği İle “İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Semineri” Düzenlendi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Mayıs 2023

20 Mayıs 2023 tarihinde Şubemiz ve Samsun İş Güvenliği Uzmanları ve Profesyonelleri Derneği (İSGUP) işbirliği ile Şubemiz Bayram Karasu Konferans Salonunda “İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Semineri” düzenlendi.

Seminerde konuşma yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir GÜRKAN “Bizler MMO olarak yapılan mevzuatların, İş Sağlığı ve Güvenliği konusundaki risklerin tamamen İş Güvenliği Uzmanlarının üzerine bırakılmasının doğru bulmadıklarını, birlikte sorumluluğun üstlenip, birlikte sorunun çözülmesi gerektiğini, meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin tüm süreçlere de dahil olmaları gerektiğini her platformda söylediklerini” belirtirken “değerli konuşmacıların bilgi ve birikimlerinin Samsunumuza ve siz değerli katılımcılara faydalar sağlamasını diliyorum” dedi.

Seminerde konuşma yapan Samsun İş Güvenliği Uzmanları ve Profesyonelleri Derneği Başkanı Angı Bülent ÇİFTÇİ “İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünü ülkemizde filizlendirmeye çalıştıklarını, İş Sağlığı ve Güvenliği sadece iş yerini ilgilendiren bir kültür olmadığını, çocukluğumuzdan itibaren hayatımızın her evresinde, yapılan her çalışmada bulunduğunu, İş Sağlığı ve Güvenliği aslında yaşam ve hayat güvenliği olarak değerlendirilmesi gerektiğini” dile getirdi.

Seminerlerin moderatörlüğünü MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mak. Yük. Müh. Ayşe Ünsal KIRAN yaparken; Sabah yapılan 1. Oturumda; Türk Psikologlar Derneğinden Uzm.Psk. Erdoğan BUHURCİ “Afetin Psikososyal Etkileri”, AFAD’dan Uğur ALACA “Endüstriyel Tesislerde Arama Kurtarma”, Havza Meslek Yüksek Okulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğr.Gör.Dr. Mehmet Ali ZENGİN ve Dr.Öğr.Üyesi Mustafa SEKMEN “Tehlikeli Sektörlerdeki İş Kazalarının Analizi”, SAMPA İş Güvenliği Müdürü Pınar KABA “Risk Değerlendirme Süreçleri” ve GFDS Bölge Müdürü Kemal Fehmi KARA “İş Güvenliğinde Dijital Dönüşüm” konularında katılımcılara bilgi aktarmışlardır.

Öğleden sonra yapılan 2. Oturumda; Samsun İş Güvenliği Uzmanları ve Profesyonelleri Derneği Başkanı Angı Bülent ÇİFTÇİ “İSG Profesyonelleri İçin KKD”, SSA Kimya Bölge Müdürü Can GÖÇMEZ “KKD Standartları ve Seçimi”, Pazarlama ve Satış Direktörü Birol AKSOY “Solunum Koruma” ve ATG Türkiye Sorumlusu İsmail KURAK “El Koruma” konularında katılımcılara bilgi aktarmışlardır.