Şubemizde “Bireysel Isıtma Sistemleri ve Yeni Enerji Verimliliği Yönetmeliği (ErP)” Semineri Düzenlendi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Aralık 2018

20 Aralık 2018 tarihinde Şubemiz ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) Samsun Temsilciliği işbirliği ile MMO Samsun Şube üyelerine yönelik “Bireysel Isıtma Sistemleri ve Yeni Enerji Verimliliği Yönetmeliği (ErP)” semineri düzenlendi.

Seminerde açılış konuşması yapan TTMD Samsun Temsilcisi Cem GÜREL “TTMD olarak MMO Samsun Şubemizde siz değerli katılımcılara yönelik düzenlediğimiz seminerlerimize burada bir yenisini daha eklediklerini, “Bireysel Isıtma Sistemleri ve Yeni Enerji Verimliliği Yönetmeliği (ErP)” Mak. Müh. Onur SARIKAYA tarafından değerli bilgiler aktarılacağını ve seminerimizin verimli geçmesini dilerim” dedi.

Seminerde açılış konuşması yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir GÜRKAN; “Türk Tesisat Mühendisleri Derneği ile birçok çalışmalar yaptıklarını, Türk Tesisat Mühendisleri Derneğinin meslek disiplinimizin ihtisaslaşmış bir sivil toplum örgütü olduğunu ve Odamızın da kardeş kuruluşu olduğunu ve meslek disiplinimize giren her türlü etkinliği birlikte yapmaya hazır olduklarını” söyledi.

GÜRKAN sözlerine “konutlarda ısıtma sistemlerinde merkezi ve bölgesel ısıtma sistemlerinin bireysel sistemlere göre daha konforlu, daha verimli ve işletme maliyetleri açısından daha ekonomik olduğunun altını çizerek, günümüzde merkezi sistem veya bölgesel sistem yapılabilecek kapasitedeki konut alanlarının üzülerek bireysel sisteme mevzuatın açıklarından faydalanarak döndürüldüğünü, bunun da beraberinde enerjinin verimli kullanılamamasını ve işletme maliyetlerinin artmasına sebebiyet verdiğini” söyledi. Merkezi ve bölgesel ısıtma sistemlerinin sosyal açıdan da kent kültürünün oluşmasına ciddi katkısı olduğunu belirten GÜRKAN “net bir ithalatçı konumunda bulunan ülkemizde enerji verimliliğine yoğunlaşmak zorunda olduğumuzu” açıkladı.

MMO Samsun Şube ve TTMD işbirliği ile düzenlenen seminerde Mak. Müh. Onur SARIKAYA “Bireysel Isıtma Sistemleri ve Yeni Enerji Verimliliği Yönetmeliği (ErP) ana başlığında, ısıtma sisteminin komponentleri, bireysel ısıtma sistemlerinin özellikleri, kombilerde sürekli yüksek verim, çift ve tek eşanjörlü kombiler, sıcak su konforu, konvansiyonel kombi, yoğuşmalı kombiler, entegre boylerli kombiler, kablolu ve kablosuz oda termostatları” hakkında üyelerimize detaylı bilgi aktarmıştır. 

Seminerin ardından TTMD Samsun Temsilcisi Cem GÜREL tarafından Mak. Müh. Onur SARIKAYA’ya vermiş olduğu değerli bilgiler için teşekkür belgesi verilmiştir.