Şubemizde “Jet Fan Sistem Tasarım Kriterleri Montaj ve Devreye Alma Uygulamaları” Semineri Düzenlendi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Şubat 2019

8 Şubat 2019 tarihinde Şubemiz ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) Samsun Temsilciliği, Şubemiz üyelerine yönelik “Jet Fan Sistem Tasarım Kriterleri Montaj ve Devreye Alma Uygulamaları” semineri düzenlendi.

Seminerde açılış konuşması yapan TTMD Samsun Temsilcisi Cem GÜREL, “Dernek olarak MMO Samsun Şubemizde siz değerli katılımcılara yönelik düzenlediğimiz seminerlerimize burada bir yenisini daha ekledik. Makine Mühendisi Gökhan EROĞLU’nun değerli bilgilerini aktaracağı seminerimizin verimli geçmesini dilerim” dedi.

Seminerde açılış konuşması yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN “TTMD ile birlikte birçok önemli çalışmaya imza attıklarını belirtti. TTMD’nin, meslek disiplinlerinde ihtisaslaşmış bir sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayan Kadir GÜRKAN, “Bu değerli derneğimiz aynı zamanda Oda'mızın da kardeş kuruluşudur.  Meslek disiplinimize giren her türlü etkinliği birlikte yapmaya bundan sonra da hazırız” diye konuştu.

Konferansın yapıldığı salona Bayram Karasu adını verdiklerini hatırlatan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN, “Şube hizmet binamız yapılırken o dönem başkan yardımcılığı görevini yapan rahmetli meslektaşımız Bayram Karasu ve dizayn ekibi, yönetmelik gereği yapmamız gereken yangın merdiveni yerine, merdiven kovasını basınçlandırma fanı vasıtası ile yangın kaçışına uygun hale gelerek yönetmeliğin gerekliliklerini yerine getirebileceklerini söyledi. Biz de bunu uyguladık” dedi.

“Jet fan uygulamaları”nın gitgide yaygınlaştığına dikkati çeken Kadir GÜRKAN, “Bu uygulama kapalı otoparklarda, endüstriyel tesislerde, güç iletim merkezlerinde, trafo odalarında yaygınlaşıyor. Bizim de bu sistemleri tanımamız, dizayn ve uygulama aşamasında bilgi sahibi olmamız hem şehrimiz hem de bölgemiz açısından önemli” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Makine Mühendisi Gökhan EROĞLU, “Jetfan Sistem Tasarım Kriterleri Montaj ve Devreye Alma Uygulamaları” ana başlığında, “Havalandırma sistemleri, duman tahliye, hava değişimli sistem, duman kontrol sistemi, sistem tasarım kriterleri, monta, devreye alma uygulamaları, jet fan montajı, ana fan montajı, motorlu damper montajı, elektrik ve otomasyon” konularında üyelere detaylı bilgiler sundu.

Seminerin ardından TTMD Samsun Temsilcisi Cem GÜREL, Gökhan EROĞLU’na vermiş olduğu değerli bilgilere “Belge” sunarak teşekkür etti.