05 KASIM 2011 TARİHİNDE MMO ADANA ŞUBE ÖĞRENCİ ÜYE KOMİSYONU YÖK`Ü PROTESTO ETTİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Adana Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Kasım 2011

Çukurova Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesi öğrencileri, 30. Yılında YÖK’ü protesto ettiler. Tarikatlar ve cemaatlerin üniversitelerin bir bileşeni olarak görüldüğünü, rektörlük atamalarında da yandaşlığın ön koşul haline getirildiğini savunan öğrenciler, “KP, YÖK eliyle gericiliği ve halk düşmanlığını üniversitelerin dokusuna yerleştirme çabasındadır. “ görüşünü savundular.

Eğitimde sermayenin, baskının ve gericiliğin taşıyıcısı olan YÖK, kendisine düşen misyonu yaklaşık 30 yıldır icra etmektedir. Eğitimin paralılaştırılması da YÖK`ün misyonunun en önemli ayaklarından biridir. Eğitimin paralılaştırılması sürecinde milyonlarca emekçi çocuğu için üniversite lüks bir hayale dönüşmüş, piyasa mantığının yerleştirildiği üniversitelerin bir ticarethane olduğu defalarca dillendirilmiştir. En temel ihtiyaçların bile üniversitelerde satılığa çıkarılması ile parası olan okusun denilmektedir. Eğitim zengin bir azınlığın hakkı olarak görülmektedir.

YÖK kurulduğundan bugüne başa gelen iktidarlar eliyle öğrenci ve halk düşmanı karakterini gün ve gün arttırmıştır. İktidara gelmeden önce YÖK karşıtı takiye yapan AKP bugün sermaye düzenin yeni ihtiyaçları doğrultusunda YÖK`ü yeniden yapılandırmış ve baş tacı yapmıştır.

Üniversiteleri saltanatının istediği bir biçimde hizaya getirmeye çalışan AKP, YÖK eliyle gericiliği ve halk düşmanlığını üniversitelerin dokusuna yerleştirme çabasındadır. Tarikatlar, cemaatler üniversitelerin bir bileşeni olarak görülmektedir ve rektör atmalarında yandaşlık ön koşul haline gelmiştir. Tarikat yurtları her yıl binlerce çaresiz, yoksul emekçi çocuğuna kancasını takmak ta, cemaatler ise üniversitelerde bilime dair ne var ne yoksa karşısına dikilmektedir.

AKP`nin YÖK`ü döneminde polis merkezleri, özgür ve güvenli üniversitenin bir parçası olarak açıklanmıştır. Parasız eğitim isteyen, bağımsız bir ülkede yaşmak isteyen, halkların kardeşliğini savunan, AKP karanlığına karşı olan öğrencilere her geçen gün baskı ve sindirme politikaları artmaktadır.

Gericiliğin, Piyasacılığın, şovenizmin ve emperyalizmin YÖK eliyle üniversitelerimize ve efendisi eliyle ülkemize yapılan saldırıları sürerken, YÖK ve onun iplerini tutanlara karşı yılmadan mücadele etmenin bu ülkenin onurlu gençliğinin bir görevi olduğunu çok iyi biliyoruz. Halkımıza ve ülkemize karşı olan bu görevimizi yerimize getireceğimize dair dost, düşman kimsenin şüphesi olmasın.

MMO Adana Şube Öğrenci üyeleri olarak bu 6 Kasım`da da YÖK ve onun efendisi AKP`ye karşı eşit ve özgür bir yaşamın mücadelesini verip YÖK`ü ve onun yerini alacak türevlerini tarihin çöplüğüne göndereceğimizi ilan ediyoruz.

Makina Mühendisleri Odası Adana Şube Öğrenci Üye Komisyonu