12 MAYIS 2010 TARİHİNDE SARIÇAM BELEDİYESİ İLE ASANSÖR PROTOKOLÜ İMZALANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Adana Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Mayıs 2010

12 Mayıs 2010 tarihinde, Sarıçam Belediyesi İle TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Arasında Yüreğir Belediyesi Sınırları İçindeki Asansörlü Binaların Asansörlerinin Yıllık Kontrolü Hakkında İşbirliği Protokolü imzalandı.

Sarıçam Belediye ile protokol imzalamak üzere MMO Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin ATICI, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdal TAŞ, Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi İmdat ÇETİNER ve Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MAK katıldı

 

SARIÇAM'DA ASANSÖRLERE DENETİM PROTOKOLÜ

 

TMMOB Makina ve Elektrik Mühendisleri Odası ile Sarıçam Belediyesi arasında asansör denetimleri ile ilgi ortak protokol imzalandı

 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubeleri ve Sarıçam Belediyesi arasında asansör denetim ve kontrolü ile ilgili bir protokol imzalandı. Protokol, asansör kazalarının önlenmesini amaçlıyor.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada belediye hizmetlerini her alanda sivil toplum kuruluşları ve halkın katılımı ile yönettiklerinin altını çizdi. Zembilci, Sarıçam'ın yeni kurulan bir ilçe olduğunu bu nedenle de şehircilik konusunda TMMOB'ne bağlı tüm odalarla işbirliği içerisinde olduklarını ifade ederek, "Sarıçam'da ilköğretim birinci sınıfından lise son sınıfta okuyan toplam 20 bin öğrenciye mektup gönderdim. Bu arkadaşlarımızın da görüşüne başvuruyorum. Kaldı ki, TMMOB'ne bağlı odalar çok yetkinler. Mutlaka işbirliği yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz. Asansörlerin denetimi konusunda da Makina ve Elektrik Mühendisleri Odaları ile işbirliğini sürdüreceğiz. İnsanımıza en güzel hizmeti verme çabasındayız." şeklinde konuştu.

Makina Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı da, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci'nin asansör konusundaki duyarlılığının takdire değer olduğunu ifade etti. Sarıçam İlçesinin gelişmeye açık bir yer olduğunu belirten MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, "Belediye Başkanımız binalarda asansör denetimini ve kontrolünü işin başında sıkı tutuyor. Asansörlerin daha güvenlikli, sağlıklı ve verimli kullanılması için işbirliğimizi sürdüreceğiz. Sadece asansörler değil, uzmanlık alanımıza giren tüm araç ve ekipmanlar için bizler işbirliğine hazırız"dedi.

Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, periyodik denetimlerde asansörleri 3 ayrı etiketlendirmeye tabii tutacaklarını ifade ederek," Hiçbir eksiği olmayan asansörlerde yeşil etiketlendirme yapılacak. Küçük eksiklikler olan ama kullanılabilecek asansörlerde mavi etiketlendirme yapılacak, eksiklikler giderildikten sonra asansörler ücretsiz olarak tekrar kontrolden geçecek. Can güvenliği tehlikesi olan asansörlerde ise kullanılmaması gerektiğini gösteren kırmızı etiketlendirme uygulanacak.Amacımız, asansör kazalarının yaşanmamasını sağlamak."şeklinde konuştu.

Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak ise, Sarıçam Belediyesinin
çalışmalarını yakından takip ettiğini, Belediye Başkanı Ahmet Zembilci ile işbirliği içerisinde olduklarını söyledi. EMO Başkanı Mehmet Mak, Odaların da Belediyelerin de görevinin halka hizmette köprü olduğunu, tüm hizmetlerde "önce insan" unsurunu ön planda tuttuklarını sözlerine ekledi.

Sarıçam Belediyesi‘nde imzalanan asansör protokolü törenine Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, Fen İşleri Müdürü Makina Mühendisi Osman Çam, MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, MMO Adana Şube Başkan Vekili Erdal Taş, MMO Adana Şube Sekreteri İmdat Çetiner katıldı.