25 EYLÜL 2017 TARİHİNDE ADANA VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ ZİYARET EDİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Adana Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Eylül 2017

MMO Adana Şubesi 30 Kasım 2 Aralık tarihlerinde Çukurova Üniversitesi’nde yapılacak IX. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi’ne Vali Mahmut DEMİRTAŞ’ı davet etti, kongre çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi ile Oda Müdürü Elif Doğruyol’u makamında kabul etti. MMO Adana Şube yönetimi 30 Kasım 2 Aralık tarihlerinde Çukurova Üniversitesi’nde yapılacak IX. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi’ne davet etti.

MMO Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, Vali Mahmut Demirtaş’a kongre çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kavi, kongrenin her 2 yılda bir Adana’da yapıldığını, bu yıl Nisan ayında planlanan kongrenin 17 Eylül referandumu nedeniyle 30 Kasım- 02 Aralık 2017 tarihlerine ertelendiği söyledi. MMO Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi kongre hakkında şu bilgileri verdi:

“IX. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi 30 Kasım- 02 Aralık 2017 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Mithat ÖZSAN Amfisi’ nde yapılacak. İşçi sağlığı ve iş güvenliği, işyerlerinde çalışma ortamında gerçekleştirilen faaliyetlerden etkilenen tüm insanların (çalışanların, geçici işçilerin, alt yüklenici çalışanlarının, ziyaretçilerin, müşterilerin ve işyerindeki herhangi bir kişinin) sağlığını korumayı ve iş güvenliğini sağlamayı, bir başka ifadeyle; işyerinde meydana gelebilecek iş kazası ve meslek hastalıkları gibi her türlü riske karşı gerekli ve yeterli tedbirleri almayı, bu husustaki şartları yerine getirmeyi ve bu hedefleri yerine getirmeye yardımcı olabilecek tüm araç-gereçlerin eksiksiz bulundurulmasını öngören, çalışma yaşamının en temel unsurlarından biridir. Bu temel unsurları sağlayarak iş kazalarını önlemek, oluşan kayıpları ödemekten daha kolay ve daha insancıl bir yaklaşımdır. TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak; bir meslek örgütü olmanın sorumluluk ve bilinciyle; 1.sini 2001 de düzenlediğimiz ve 2017’ de ulusal çapta, uluslar arası katılımlı olarak 9. sunu gerçekleştireceğimiz bu büyük buluşmada amacımız; emekten, halktan yana bir meslek örgütü olmanın bilinci ve sorumluluğuyla, tüm sektörlerin ihtiyaç duyduğu bilgi ve deneyimleri paylaşarak çalışan her kesime faydalı olmak, bu alandaki çabalara destek vermek, tartışma platformları oluşturmak ve kanayan yaranın iyileştirilmesini sağlamaktır. Ayrıca düzenlediğimiz Kongre ile ulusal ve uluslararası platformda Adana ilimizin böyle önemli bir konuda çalışma yapması ile adının duyurulması da bizleri mutlu etmektedir. Artık “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği” dendiğinde konunun ilgilileri Adana’ yı bilmektedir. Kongre ve Adana özdeşleşmiş durumdadır. Bu amaçlarımızın gerçekleşmesi yönünde, Valiliğiniz olarak Kongremize katkı ve desteklerinizi esirgemeyeceğinize olan inancımız tamdır. Dileğimiz; · Kongremizin desteklenmesi yönünde Belediyeler, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü vb kurumlara yazışmalar yapılması, · Katılımın artırılması için tüm kurum ve kuruluşlara duyuruların yapılmasıdır.”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da MMO Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi ile Şube Müdürü Elif Doğruyol’a verdiği bilgiler ve davetten dolayı teşekkür etti Vali Mahmut Demirtaş, Meslek Örgütleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının önemli olduğunu, her konuda tüm kamu kurumlarının işbirliği içerisinde olmaları gerektiğini söyledi. Vali Demirtaş, ”İş ve İşçi Sağlığı çok önemli. İş kazalarının olmaması için önlemleri mutlaka almalıyız. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi mutlaka yerine getirmelidir. Bizler iş kazalarının olmamasını, bu kazalarda yaralanan ve ölümlerin de olmamasını arzuluyoruz. Bu konuda da da her türlü çalışmalar yapılmaktadır. MMO’nun İşçi ve İş Güvenliği kongresini de önemsiyoruz. “ şeklinde konuştu.