TMMOB ADANA KENT SORUNLARI SEMPOZYUMU YÜRÜTME KURULU BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Adana Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Nisan 2008

TMMOB Adana Kent Sorunları Sempozyumu Yürütme Kurulu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Binasında yaptıkları Basın Açıklamasının ardından Cemiyet Başkanı Cafer ESENDEMİR’i makamında ziyaret edip, Sempozyumla ilgili bilgi verdiler.

TMMOB Adana Kent Sorunları Sempozyumu Yürütme Kurulu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Binasında yaptıkları Basın Açıklamasının ardından Cemiyet Başkanı Cafer ESENDEMİR’i makamında ziyaret edip, Sempozyumla ilgili bilgi verdiler. TMMOB Adana İKK Sekreteri ve MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin ATICI Basın Açıklamasında şunları söyledi; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) adına, TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen “Adana Kent Sorunları Sempozyumu” 09–10 Mayıs 2008 tarihlerinde gerçekleşecek. Sempozyum öncesinde, 09 Şubat 2008’de, Adana’daki farklı, örgütlü toplumsal kesimlerin sözcülerini bir araya getiren, “Adana Kent Sorunları Forumu”ndan sonra şimdi 09-10 Mayıs 2008’de gerçekleştirilecek“Adana Kent Sorunları Sempozyumu”nda buluşacağız. Çalışmalarına 15 Aralık 2007’de başlanan “Adana Kent Sorunları Sempozyumu” için bugüne kadar 4 adet Sempozyum Düzenleme Kurulu toplantısı, 14 adet Sempozyum Yürütme Kurulu toplantısı düzenlendi. 2 gün sürecek Sempozyum çalışmaları esnasında 9 oturum gerçekleştirilecek ve bu oturumlarda toplam 30 Bildiri sunulacak. Sunulacak bildiriler ile Adana Kent İçi Ulaşımı’ndan, Kentsel Dönüşüm Projeleri’ne, Adana’nın Enerji Sorunu Ve Çözüm Önerileri’nden, Afet Risk Yönetimi’ne, Adana İçme Suyu Havzalarının Durumu’ndan, Tarihi Dokunun Korunmasına, Küreselleşme Sürecinin Yerel Yönetimler Etkisinden, Yerel Basın Siyaset Yerel Yönetim İlişkilerine, Adana Altyapısının Durumundan, Eğitim Sorunlarımıza, Adana’da Mekânsal Ayrışmadan, Ses Ve Su Kirliliğine kadar pek çok konu kendi alanlarında uzman kişilerce değerlendirilecek. Sempozyum çalışmaları arasında, muhtarlara yönelik bir anket çalışması da yer almaktadır. Mahallelerin sorunlarının kent sorunlarından ayrılamayacağı düşüncesinden yola çıkarak, bir anket çalışması düzenlenmiştir. 131 mahalle muhtarı ile yüz yüze yapılarak gerçekleştirilen anketin sonuç değerlendirmesi Sempozyum programı çerçevesinde katılımcılara sunulacaktır. Sorunları geniş kapsamda değerlendirerek; Kentin gereksinimlerini uzun vadede karşılayacak ve Adana’yı yaşanabilir bir kent haline getirecek etkin çözümler, sürecin tüm tarafları ve Adana halkının katılımı ile tartışılacaktır. Sempozyuma; Adana için söyleyecek sözü olan ve bu konuda bir çaba içinde olabilecek kamu kurumları, üniversite, belediyeler, meslek örgütleri, dernekler ve tüm Adana halkı davetlidir.