26. DÖNEM ŞUBE DANIŞMA KURULU 3. TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Ekim 2019

MMO Ankara Şube 26. Dönem Şube Danışma Kurulu 3. Toplantısı, 15 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Açılış konuşması, Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender tarafından yapılan toplantıda, daha sonra Şube Sekreteri Seyit Ali Korkmaz tarafından Şube çalışmalarıyla ilgili sunum yapıldı.

Sadetten Özkalender konuşmasında Şube çalışmaları ve ülke gündemine dair görüşlerini dile getirirken, Şube faaliyetlerini üyelerin bulunduğu her noktaya taşımanın, üye odaklı çalışmanın öneminden bahsetti. Ayrıca belediyelerle, üniversitelerle, sanayi sektörüyle, kurum ve kuruluşlarla ilişkilerin bu dönemde artışına dikkat çekerek, bu konuda önemli adımlar atıldığını belirtti. Çalışma dönemi boyunca, üyelerimizin teknolojik gelişmelerden ve mevzuat değişikliklerinden haberdar olmaları, mesleki bilgilerini güncel tutmaları amacıyla yürütülen faaliyetlerin de altını çizen Özkalender, belgelendirme çalışmalarına da hız verdiklerini söyledi. Özkalender ayrıca, bu dönemde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, mesleğinde 5, 10, 15 ve 20 yılını dolduran üyelerimizle bir araya geldiklerini, sektörde çalışan mühendislerin kaynaşması açısından bu tür organizasyonların önemli olduğunu vurguladı. Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender, ülke gündemine dair görüşlerini de belirterek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra söz alan Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Seyit Ali Korkmaz, Şube çalışmalarıyla ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi. Korkmaz sunumunda, üye ve öğrenci üye sayılarının artışına dikkat çekerek, Şubemiz tarafından gerçekleştirilen seminer, söyleşi ve diğer etkinlikler hakkında da açıklamalarda bulundu. Öğrenci üye faaliyetlerini aktif bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Korkmaz, staj çalışmalarının 2018 ve 2019 yılında da devam ettiğini belirtti. Seyit Ali Korkmaz, öğrenci üye yerel ve genel kurultayların da oldukça başarılı geçtiğini söyleyerek, öğrencilere yönelik Vaka Analizi yarışması, öğrenci üye kampı, teknik gezi ve söyleşilerle, öğrenci üyelere yönelik faaliyetlerin artışına vurgu yaptı. Eğitim çalışmalarının oldukça verimli olduğunu dile getiren Korkmaz, Mesleki Yeterlilik Sınavları, kongre, kurultay ve sempozyum çalışmaları, Şube teknik hizmetleri hakkında da katılımcıları bilgilendirdi. Seyit Ali Korkmaz ayrıca sosyal medya ve makina mobil kullanımındaki artışa da dikkat çekerek, üyelerin bu çalışmalar ışığında daha aktif hale getirilmesi için de özel çaba içerisinde olduklarını belirtti.

Toplantıda daha sonra MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener bir konuşma yaptı. Yener, Şube çalışmalarının oldukça verimli olduğunu belirterek, Şube Yönetim Kurulu'na ve çalışmalarda aktif yer alan tüm çalışanlara teşekkür ederek, Oda çalışmaları ve ülke gündemine dair bir konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye gelen TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da TMMOB'nin ülke gündemiyle ilgili düşüncelerini dile getirirek, ülke de yaşanan sorunların meslek alanlarına ve mesleki faaliyetlerine olan etkisinden bahsetti. 

Konuşmaların ardından söz alan Danışma Kurulu Üyeleri ise gündeme dair görüşlerini dile getirdiler. Şube Danışma Kurulu Toplantısı dilek önerilerle sona erdi.