4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİNE KARŞI, BÜYÜK TÜRKİYE MİTİNGİ ANKARA`DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Eylül 2012

KESK?e bağlı Eğitim-Sen sendikasının çağrısıyla, 4+4+4 kesintili eğitim sistemine karşı 15 Eylül 2012 Cumartesi günü Ankara Sıhhiye Meydanı?nda miting gerçekleştirildi.

Ankara ve Türkiye‘nin çeşitli illerinden gelen on binlerce kişinin katıldığı mitinge, kitle örgütleri, sendikalar, meslek odaları ve siyasi partiler ile birlikte TMMOB ve bağlı odaları da destek verdi.

Saat 10:00‘da Tren Garı önünde toplanarak, Sıhhiye Meydanı‘na doğru yürüyüşe geçildi. Miting alanında kürsüde ilk sözü alan Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız konuşmasında; Suriye`ye yönelik emperyalist politikalar ile Kürtlere ve Alevilere uygulanan ayrımcılıktan yana işlenen politikaları eleştirerek, KESK üyelerine yönelik tutuklama ve gözaltıların sürdüğünü hatırlattı. Bu politikalardan derhal vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, Hükümetin 4+4+4 eğitim sistemi karşıtı kampanya yürüten eğitim emekçisi ve velileri de hedef gösterdiğini söyledi. 

Yıldız‘ın ardından söz alan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, AKP`nin içerde ve dışarıda sürdürdüğü savaş politikalarını eleştirerek, "Eşit, özgür, bir arada barış içinde yaşama iradesini inatla hayata geçireceğiz" diye konuştu. 

 

Daha sonra sahneye çıkan Moğollar‘ın verdiği konserle miting sona erdi.