"AİTM VE LPG`DE YASAL MEVZUAT" KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Eylül 2012

Açılış konuşmasını MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Tunç Apatay tarafından 18 Eylül 2012 tarihinde MMO Suat Sezai Gürü Toplantı Salonu?nda yapılan seminerin sunumunu Şerif Özsakarya yaptı. Seminer 90 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Şerif Özsakarya sunumunda; ülkemizde mevcut araçların yakıt sisteminin alternatif yakıt olan LPG/CNG`ye tadil edilmesi süreci ve Bakanlıkça yayınlanan AİTM Yönetmeliği ile dönem dönem yönetmelikte yapılan değişikliklerin yanısıra, anılan yönetmelik ve değişiklikleri ile ilk montaj ya da kayıt tescil görmüş araçların periyodik muayenelerine esas yapılacak işlem ve kontrollerden bahsederek, bu kontrolleri yapmak üzere yetkilendirilen kurum ve kuruluşlar, bu araçların periyodik muayenelerinde yetkilendirilmiş kurumlar tarafından düzenlenmiş olan "Sızdırmazlık Raporu" hakkında geniş bilgiler verdi.

Özsakarya ayrıca; Özellikle 2005 yılı itibarıyla Odamızın sürece dahil edilmesiyle birlikte, artan denetimler ve önlenen kayıt dışılık LPG/CNG dönüşümlerini güvenli hale getirerek yakıt ve dönüşümün ekonomik olması nedeniyle de araçlarda yakıt olarak LPG ve CNG yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandığını da hatırlatarak, Makina Mühendisleri Odası`nın 75 il ve 24 ilçede sabit, 154 ayrı noktada da gezici olmak üzere ülke genelinde toplam 253 noktada 374`ü mühendis olmak üzere toplam 620 çalışınıyla montaj ve sızdırmazlık kontrollerini başarı ile gerçekleştirdiğini katılımcılara geniş bir biçimde anlattı.

Ancak buna rağmen "T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü`nün genelgeleri ile araç periyodik muayenelerinde, Sızdırmazlık Raporu beyanının tercihe indirgenmesi, kamusal denetimde boşluk yaratmış ve bu süre zarfında kamuoyunda yaratılan denetim bilinci kesintiye uğratılarak adeta ortadan kaldırdığını anlatan Özsakarya, bu konunun trafikte ne gibi felaketlere yol açabileceğinin de özellikle altını çizdi.