"HAVA KANALLARINDA EKONOMİ" SEMİNERİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Aralık 2011

Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından düzenlenen "Hava Kanallarında Ekonomi" konulu seminerde Makina Mühendisi Meftun Gürdallar, sunumunda hava kanallarındaki sızdırmazlık, ortaya çıkan enerji kaybı ile alınacak önlemlerin fiyat/fayda açısından maliyetini anlattı.

 Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Tesisat Komisyonu tarafından MMO Suat Sezai Gürü Toplantı Salonu`nda gerçekleştirilen "Hava Kanallarında Ekonomi" konulu seminerin açılış konuşmasını Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanvekili Sadettin Özkalender yaptı. 

"Hava Kanallarında Ekonomi" konulu seminere konuşmacı olarak İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) Hava Kanalı Komisyonu Başkanı Makina Mühendisi Meftun Gürdallar katıldı. Seminerine, diğer tesisat akışkanları ile havanın karşılaştırılması ile başlayan Gürdallar, daha sonra konfor tanımını oluşturan, ısı, nem, gürültü ve hijyen başlıkları ile hava kanallarının ilişkisini anlattı.

Hava kanallarının imal usulleri ve detaylarını, kaçaklar ve kayıplara nasıl ve ne miktarda neden olduğunu SMACNA ve DW 144 standartları kapsamında açıklayan Makina Mühendisi Meftun Gürdallar, kanal sızdırmazlığı temini için alınması gereken önlemleri, bu önlemlerin alınmaması halinde ortaya çıkan enerji kaybını, alınan önlemlerin fiyat/fayda açısından maliyetini sayısal ve teorik örneklerle açıkladı.

MMO Ankara Şube Tesisat Komisyonu tarafından düzenlenen "Hava Kanallarında Ekonomi" konulu seminere odaya kayıtlı 148 üye katılırken seminerin sonunda MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanvekili Sadettin Özkalender tarafından Makina Mühendisi Meftun Gürdallar`a katılımından dolayı plaket verildi.