ODAMIZIN 57. KURULUŞ YILI, 23 ARALIK 2011 TARİHİNDE, DEDEMAN OTEL'DE DÜZENLENEN GELENEKSEL GECE İLE KUTLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Aralık 2011

Oda`mızın 57'nci kuruluş yıldönümünde, mesleğinde 25, 40, 50 ve 60 yılını dolduran mühendisler plaketle onurlandırıldı. Ankara Dedeman Otel'de düzenlenen geleneksel geceye; TMMOB Başkanı Mehmet SOĞANCI, Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber ÇAKAR ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Müfit GÜLGEÇ ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile Ankara'daki birçok üniversitenin mühendislik bölümü başkanı ve öğretim üyeleri ile MMO üyesi mühendisler ve oda çalışanları katıldı.

MMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Müfit Gülgeç, gecenin açılışında yaptığı konuşmada, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı ilk 10 odadan birisi olan MMO'nun kurulduğu yıl 902 olan üye sayısının bugün 82 bini geçtiğini belirterek, "Kuruluş amaçları doğrultusunda, uzmanlık alanına giren konularda, ülkemizin ve toplumumuzun sorunlarının çözümünde aktif bir organizasyon olan Makina Mühendisleri Odası, 57 yıllık geçmişinde, ülkemiz genelinde gerçekleştirdiği çok yönlü etkinliklerle, demokratik mesleki kitle örgütü olarak Türkiye'de etkin bir kuruluştur" dedi.

Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Müfit Gülgeç, hızla akıp giden gündemin, Türkiye'nin sosyal hukuk devleti unsurlarına zarar vermemesi, demokratik üretime dayalı, ekonominin öne çıktığı bir Türkiye ve kadın erkek bütün insanların eşit, özgür, mutlu ve refah içinde yaşayacağı başka bir dünya özlemi içinde olduklarını söyledi.

Ankara Şubesi'nin kurulduğu 1974 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini ve 12 bin 473'e ulaşan üyesi ile Makina Mühendisleri Odasının ikinci büyük şubesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gülgeç, şube çalışmaları hakkında bilgi verdi. Asansörlerin yıllık kontrollerine yönelik olarak 2002 yılından beri, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ile birlikte belediyelerde yürütülen çalışmalar sonucu Yenimahalle, Çankaya, Polatlı, Elmadağ, Çankırı ve Akyurt Belediyeleri ile protokol imzalandığını ifade eden Prof. Dr. Gülgeç, "Konuyla ilgili çalışmalarımız, diğer belediyeler ile de görüşmelere devam edilerek, genişletilmeye çalışılmakta. Ayrıca 2012 yılından itibaren Odamız, "A Tipi Muayene Kuruluşu" olarak akredite edildi" diye konuştu.

Göreve başldıkları günden bu yana geçen 2 senelik dönemde meslek alanına ve ülke gündemine giren konularda düzenlenen seminerler ve söyleşilerin 110'a ve bu etkinliklere katılan üye sayısı ise 9 bin 366'ya ulaştığını ifade eden Prof. Dr. Müfit Gülgeç, şunları söyledi:

"Aramızda bu mesleğe 25, 40, 50, 60 yıl hizmet vermiş üyelerimiz var. Onlar bu zor, güç, ama onurlu mesleği eşlerinden de almış oldukları destekle bu kadar süre, bu zor koşullarda icra ettiler, bizlere bu Odayı bıraktılar. Ben, onlara ve onların yanında olan eşlerine hepiniz adına çok teşekkür ediyor, kendilerini yürekten alkışlıyorum. Hızla akıp giden gündemin, Türkiye'nin sosyal hukuk devleti unsurlarına zarar vermemesini, demokratik üretime dayalı, ekonominin öne çıktığı bir Türkiye ve kadın erkek bütün insanların eşit, özgür, mutlu ve refah içinde yaşayacağı başka bir dünya özlemiyle, mesleğinde 25, 40, 50 ve 60. yılını dolduran değerli meslektaşlarımı kutluyorum."

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber ÇAKAR ise açılış konuşmasında, Makina Mühendisleri Odası'nın yarım asrı aşan bir Oda olduğuna işaret ederek buralara üyelerin katkısı ile gelindiğini belirtti.

ÇAKAR konuşmasında; Oda'nın kuruluşundan bu güne kadar yaşadığı gelişmeler ile son dönemde çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamu yönetiminin partizanca şekillendirilmesine dikkat çekerek; güvencesiz çalışma, ülkenin imar alanlarını ranta açma, TMMOB'nin kamusal hizmet konumunu yok etme ve TMMOB mevzuatını Anayasa ve yasalara aykırı biçimde düzenlemesinin dikkatini çekti. 

Ali Ekber ÇAKAR konuşmasına şöyle devam etti:

"Bundan böyle birliğimizi pekiştirmek, örgütlülüğümüzü güçlendirmek için, Oda çalışmalarını birlik içinde daha etkin hale getirerek, emek ve demokrasi güçleriyle dayanışma ve güç birliğimizi geliştirme görevlerini yüretmenin zamanı gelmiştir. Kısaca, tüm bu saldırılara karşı Ankara Şube ve Odamızı göz bebeğimiz gibi korumak, güçlendirmek durumundayız. İşte bu nedenle, Şube seçimlerine birlik içinde katılmalı ve Şubemize sahip çıkmalıyız" dedi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SOĞANCI ise, TMMOB örgütlülüğünün, çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle yok edilmeye çalışıldığını vurgulayarak, Birlikte karar alma, birlikte üretme, birlikte yönetme anlayışımız gereği olarak, TMMOB'nin ve dolayısıyla meslek odalarının kurumsal kimliğimize, yönelik her türden baskıya karşı durarak, demokrasi mücademiz içerisinde demokrasi ve emek güçleri ile birlikte yürüme kararlılığımız güçlü bir örgütlenme ile devam edecektir" dedi. 

SOĞANCI ayrıca; mesleğine yıllarını vermiş ve bu gece plaketlerini alacak olan üyelerin bugünlere gelmesinde, bunca yıllık emek sürecinde mühendislerimizin eşlerinin de katkılarının son derece önemli olduğunun dikkatini çekti.

Gecede ayrıca, "Kuruluşundan Bugüne 57 Yıl, Nice Yıllara" yazılı yıldönümü pastası Şube Yöneticilerimiz tarafından kesildi.

MMO Ankara Şubesi'nin düzenlediği geleneksel gecede plaket töreninin ardından Tayf müzik grubunun söylediği şarkılarla gece coşkulu bir şekilde devam etti.