YENİ YILA TÜRKÜLERİMİZLE MERHABA DEDİK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Şubat 2013

Makina Mühendisleri Odası Ankara Şube Türk Halk Müziği Korosu?nun, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği konser dizisinin ilki, "Yeni Yıla Merhaba" teması ile 26 Şubat 2013 tarihinde, Çankaya Üniversitesi Balgat Kampüsü Konferans Salonu?nda gerçekleştirildi.

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender ve MMO Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Ercüment Çervatoğlu‘nun açılışını yaptığı geceye, MMO Şube yöneticileri ve çalışanlarının yanı sıra, 400‘ü aşkın davetli katıldı. Gecenin sonunda Özkalender ve Oda yöneticileri tarafından Koro Şeflerine teşekkür plaketi verildi. 

Uzun süredir çalışmalarını sürdüren Makina Mühendisleri Odası Türk Halk Müziği Korosu, konserde Türkiye`nin her yöresinden çeşitli türkülerle izleyicilerine keyifli bir akşam yaşattı. Şefler Şafak Ercan Doğan ve Gamze Kahyaoğluyönetiminde çalışmalarını sürdüren ve sahne alan koroya, Makina Mühendisleri Odası üyelerinden ve tanınmış saz sanatçılarından oluşan muhteşem bir orkestra eşlik etti. MMO Ankara Şube Zeybek Halk Dansları Topluluğu da, Ege türküleri söylenirken konsere danslarıyla renk kattı.

MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender‘in açılış konuşması:

 

Değerli meslektaşlarımız,

Değerli konuklarımız,

Şubemizce düzenlenen "Türk Halk Müziği Korosu Yeni Yıla Merhaba" konserine hoş geldiniz.

Hepinizi, Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum.

Değerli konuklarımız,

23. dönem Şube Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz 14 aylık süre içerisinde, şube çalışmalarımızı çeşitli eksenlerde ve yoğun bir şekilde yürütüyoruz.

Çalışmalarımızdaki ilk ana eksenimiz; mesleğin ve meslektaşın geliştirilmesi ve korunması, mühendislik hizmetlerinin ülke ve toplum çıkarları doğrultusunda verilmesinin sağlanmasıdır.

İkincisi ise, mesleki bilgi birikimimizin, ülkemizin kalkınması, sanayileşmesi ve demokratikleştirilmesi doğrultusunda harekete geçirilmesidir.

Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi olarak, bu kapsam doğrultusunda, meslek ve uzmanlık alanlarımızla ilgili gelişmeleri tartışmaya açmak, görüş ve önerilerimizi yetkililere iletmek, kamuoyunu bilgilendirmek, ilgili taraflarla birlikte çözüm önerilerini üretmek, ülke gündemindeki meslek ve meslektaşlarımızı ilgilendiren tüm konularda bilgi seviyelerini arttırmak amacıyla bir dizi seminer, söyleşi ve eğitim düzenlemekteyiz.

Meslek alanımıza ve ülke gündemine giren konularda düzenlenen seminerler ve söyleşilerimiz, bu dönemde de yoğun şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda, göreve başladığımız günden bu yana geçen dönemde düzenlediğimiz söyleşi ve seminer türü etkinliklerimizin sayısı 56`ya ve bu etkinliklere katılan üye sayısı ise yaklaşık 5000`e ulaşmıştır.

Değerli konuklarımız,

Özgürlüğe, uygarlığa ve insanca yaşama yönelik bir çaba olan sanat, insanın kendini yenilemesine, güçlenmesine, mutlu olmasına da yardım eder.

Bunun içindir ki; Sosyal kültürel etkinliklerimiz kapsamında yürütülen çalışmalarımızdan biri de, değerli koro şeflerimiz Sayın Şafak Ercan Doğan ve Çankaya Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu Şefi Sayın Gamze Kahyaoğlu yönetiminde sürdürülen Türk Halk Müziği Koro çalışmalarımızdır. Şeflerimize katkıları ve emekleri için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Bizleri kırmayıp şehir dışından konserimize teşrif eden sanatçılarımız Olkan Koç, Ali Cihan Uluğ ve Deniz Yıldız, değerli sanatçılarımız Mustafa Eke, Ali KIL, Veysel ATEŞ, Yavuz BAYRAK ve Vedat ŞANLI`ya, Makine Mühendislerimiz Tuna Gönüllü ve Hakan Erol`a, yer temininde bize kolaylık sağlayan Çankaya Üniversitesi`ne ve elbette konserde büyük emeği geçen sevgili koristlerimize çok teşekkür ediyorum.

Yüklü bir ülke ve dünya gündeminin yaşandığı böylesi bir akşamda; özgürlük, barış ve sevgi dolu sanatımızın, türkülerle sunulacağı Yeni Yıla Merhaba Konserimizde siz türkü dostları ile bir arada olmanın keyfini yaşıyoruz.

Değerli konuklarımız,

Hızla akıp giden gündemin, Türkiye`nin sosyal hukuk devleti unsurlarına zarar vermemesini, demokratik üretime dayalı, ekonominin öne çıktığı bir Türkiye ve kadın erkek bütün insanların eşit, özgür, mutlu ve refah içinde yaşayacağı başka bir dünya özlemiyle…

Şube Yönetim Kurulumuz adına hepinizi saygı ile selamlıyorum ve keyifli bir akşam geçirmenizi diliyorum…

 

Tekrar hoş geldiniz…