1. DANIŞMANLAR KURULU TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Antalya Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

01 Aralık 2010

Danışma Kurulu Toplantısı Çakar önderliğinde gerçekleşti9. Dönem 1. Şube Danışma Kurulu Toplantısı MMO Genel Başkanı Ali Ekber Çakar başkanlığında gerçekleşti.

 

Danışma Kurulu Toplantısı Çakar önderliğinde gerçekleşti

 

9. Dönem 1. Şube Danışma Kurulu Toplantısı MMO Genel Başkanı Ali Ekber Çakar başkanlığında gerçekleşti.  Şube Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve Şube yönetim, onur ve denetleme kurulu üyelerinin, il ve ilçe temsilcilikleri ile komisyon üyelerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Şube Başkanı Hüseyin Barut yaptı.

Barut, Şubat ayında göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek şöyle konuştu: "Daha etkin ve güçlü bir meslek odası yaratmak için birlikte üretme, birlikte yönetme anlayışıyla hareket ediyoruz. Meslektaşlarımızın bilgi ve birikimlerini artırmak adına bilim ve teknolojinin ışığında zamanı iyi kullanarak eğitim ve etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Üyelerimizin taleplerini tespit ederek puanlı seminerlerimizin sayısını artırdık, üyelerimizin belgelendirilmesi konusunda çalışmalarımız sürmektedir. Bu dönem en fazla ağırlık verdiğimiz konu enerji. Enerji Performans Yönetmeliği'nden yola çıkarak gerekli eğitim ve seminerleri gerçekleştirdik. Bina ve sanayi enerji yöneticisi eğitimlerimize Ekim ve Kasım aylarında başlayacağız". Antalya Şube olarak bölgedeki üniversitelerin çalışmalarını yakından takip ettiklerini vurgulayan Hüseyin Barut, öğrenci üyelerin projelerine ve teknik gezilerinize oda olarak desteklerini sürdürdüklerini söyledi.

 

"Asansör kullanımı kültür haline gelmeli"

 

Asansör bakımının ve kullanımının önemine de değinen Şube Başkanı, "Antalya'daki asansörlerin denetimi ve bakımı konusunda Muratpaşa Belediyesi adına Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ile birlikte Asansör Denetim Merkezi'ni kurduk. Merkezin ana amacı kentimizdeki asansörlerin kullanılabilirliğinin haritasını çıkarmaktır. Meydana gelebilecek asansör kazalarının önüne geçebilmek adına asansörlerin yıllık ve aylık periyodik kontrollerinin uzman ve eğitim almış asansör görevlileri tarafından yapılması gerektiğini savunuyoruz. Bu doğrultuda Muratpaşa Belediyesi'ne bağlı bazı mahalleleri pilot bölge alarak hizmete başladık. Kentimizdeki diğer ilçe belediyelerin de ilçelerindeki asansörlerin bakım ve kontrolleri için merkezimize başvurmalarını daha güvenli bir asansör kullanımının kentimizde kültür haline gelmesini diliyoruz" diye konuştu.

 

Şubeye bağlı temsilciliklerin mekan sorunlarının çözüldüğünü anlatan Barut, 2009 yılında şube yeni hizmet binasının yapımı nedeniyle gerçekleştirilemeyen İklim Kongresi'nin 2011 yılında yoğun bir katılım ve çalışma ile yapılacağı müjdesini de verdi. Hüseyin Barut ayrıca Şube mali tablosu hakkında da bilgiler vererek, gelir gider tablosundaki olumlu gelişmeler nedeniyle özverili çalışmalarından dolayı Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Müdürü ve Şube Personeli'ne teşekkür etti.

 

 

"Enstitümüzü kuruyoruz"

 

Şube danışma kurulu toplantısında Şube çalışmaları hakkında bilgiler alan ve üyelerin sorunlarını dinleyen Çakar, göreve geldikleri günden bu yana ülke genelindeki tüm şubeleri yerinde ziyaret ederek neler yapılabileceği konusunda fikirler aldığını söyledi. 80 bin üyesi olan Makina Mühendisleri Odası'nın şube, il ve ilçe temsilciliklerinin fiziki alanlarının tamamlanması için çalıştıklarını belirten Çakar, "Temel görevimiz meslektaşlarımızın odamıza katılımın sağlamaktır. Bu dönem Meslek İçi Eğitim Merkezi'nin niteliğini ve niceliğinin değişmesi ve enstitüleşmeye geçişini sağlamak için çalışma grubu kurduk. Enstitümüzü kuruyoruz ve bu çalışma döneminde enstitünün %50'sini tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

 

"Belgelendirmelerimizi artırmayı hedefliyoruz"

Mesleki uzmanlık alanlarının gelişmesi ve iş istihdamının artımı için kaynak çalışma grubu oluşturduklarını belirten Çakar, "Kaynak mühendisliği eğitiminin belgelendirilmesi ve önünün açılması gerekiyor. Aynı zamanda bakım mühendisliği alanında çalışmalarımızı eğitim programlarını yaygınlaştıracağız. Meslek içi eğitimlerimiz çerçevesinde bugüne kadar 25 alanda 50 bin üyemize eğitim vererek kendilerini belgelendirdik. Üyelerimizin eğilimlerini tespit ederek hangi alanlarda kendilerini geliştirmek istediklerini öğrendiğimizde o alanlarda eğitim programları açarak alanında başarılı mühendis sayısını artırmayı hedefliyoruz" dedi.

 

Oda olarak Enerji Verimliliği Kanunu'nun çıkarılmasına çok büyük emek verdiklerini de kaydeden Ali Ekber Çakar sözlerini şöyle sürdürdü: "Makina Mühendisleri Odası enerji yöneticisi eğiticisi belgelendirme çalışmalarını Türkiye'de başarı ile gerçekleştiren ender kurumlardan biridir. B sınıfı enerji yöneticisi eğitimi için Kocaeli, İzmir ve İstanbul Şubelerimiz belge alarak çalışmalarına başladı. Önümüzdeki günlerde Antalya Şubemizde bu eğitimlerine başlayarak bölgedeki enerji yöneticilerinin yetişmesi hizmetini verecek".

 

Şube Eski Başkanı Mustafa Karaman da toplantısında söz alarak, yeni hizmet binasının yapımında büyük emekleri olan MMO Genel Başkanı Ali Ekber Çakar'a teşekkürlerini iletti.

 

Danışma kurulu toplantısında Yapı Denetim Komisyonu Başkanı Murtaza Ergen yapı denetim sektöründe yaşanan sıkıntılar hakkında bilgiler verirken, Isparta ve Burdur İl Temsilcilikleri ile Manavgat, Bucak ve Alanya İlçe Temsilcilikleri çalışmaları ve talepleri konusunda konuşmalar yaparak bilgi paylaşımında bulundular.

 

Toplantının sonunda, Şube Başkanı Hüseyin Barut, MMO Genel Başkanı Ali Ekber Çakar'a ve Şube Eski Başkanı Mustafa Karaman'a Odaya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.