Otel Teknik Ekipman Fuarı Hoteltech, İklimlendirme Kongresi ile Birlikte Düzenlenecek

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Antalya Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Kasım 2023

Şubemiz ve Plan-T Fuarcılık, ikincisi düzenlenecek olan Hoteltech Antalya Otel Teknik Ekipman ve Malzemeleri İhtisas Fuarı ile beşincisi düzenlenecek olan Ulusal İklimlendirme Kongresi – İKLİM 2024' ün birlikte gerçekleştirilmesi için protokol imzaladı.

Protokol kapsamında,  otel ve tatil köyleri, toplu konutlar, hastaneler, okullar, kamu kurumları ve yurtlar gibi geniş bir yelpazedeki binalar için kritik öneme sahip olan iklimlendirme, havalandırma, ısıtma ve soğutma, aydınlatma ve enerji, arıtma, havuz uygulamaları, yapı malzemeleri, otomasyon, asansör, ve güvenlik gibi temel teknik malzemelerin dünya çapında tanınan markalar tarafından sergileneceği 2. Hoteltech Fuarı Plan-T Fuarcılık organizasyonunda, Ulusal İklimlendirme Kongresi-İKLİM 2024 ise Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi organizasyonunda eş zamanlı olarak 11-14 Aralık 2024 tarihlerinde ANFAŞ'ta düzenlenecek.

İmzalanan protokolün ardından açıklamalarda bulunan MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, “Antalya turizm amaçlı binaların yoğun olduğu bir bölge ve bu binalarda kişi başı maliyet kaleminin önemli bir yüzdesini enerji maliyetlerinin oluşturduğunu biliyoruz. Otel gibi kullanım alanı büyük binalarda enerjinin yüzde 75’ inin ısıtma, soğutma, havalandırma, sıhhi sıcak su tüketimi gibi konfor amaçlı kullanıldığını da bilmekteyiz. Önceleri ısıtma, soğutma, havalandırma gibi iklimlendirme alanında kaygımız ısıl konforun sağlanması ve enerji maliyetleriydi. O nedenle geçmiş yıllarda düzenlediğimiz İklimlendirme Kongrelerimizde “minimum enerji, maksimum konfor” söylemini tercih ediyorduk. Günümüzde iklimlendirme sistemlerinden beklenti bir hayli arttı. Küresel iklim krizi gölgesinde karbon salınımlarının en düşük seviyede kalması gerekliliği artık bir kaygı iken yaşadığımız Covid 19 pandemisi ile birlikte kaliteli bir iç ortam havasının temini de önemli bir hal aldı. Hatta artık günümüzde binaları neredeyse sıfır enerjili bina olacak şekilde tasarımlamaya gayret gösteriyoruz ve bu kavram yönetmeliklerimize de girdi. Tüm bu kapsamda ısıtma, soğutma ve havalandırmanın bileşkesi diyebileceğimiz iklimlendirme kavramının ne kadar dinamik bir süreç içerisinde olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Bu nedenle geçmişte muhtelif senelerde 4 defa düzenlediğimiz Ulusal İklimlendirme Kongremizi 2024 yılında beşincisini düzenlemek için yola çıktık. İklimlendirmeyi artık sadece konfor ve enerji verimliliği kavramı ile değil, küresel iklim krizi, kaliteli iç ortam havası ve neredeyse sıfır enerjili bina kavramlarıyla birlikte ele alan yenilikleri meslektaşlarımız, bina işletmecileri ve uygulamacılar gibi tüm profesyonellere bu kongre ile aktarma fırsatı yakalayacağız. Bahsettiğimiz kavramların öneminin her geçen gün daha da arttığı günümüz şartlarında düzenleyeceğimiz bu kongrenin sektöre ışık tutacağına inanıyor, iş birliklerinden ötürü Plan-T Fuarcılık’a ve Hakan Biricik’e teşekkür ediyorum” dedi.

Plan-T Fuarcılık yetkilisi Hakan Biricik ise yaptığı açıklamada, “Plan-T Fuarcılık olarak, ilkini Aralık 2022'de organize ettiğimiz HotelTech Antalya Fuarı’nın başarısına önemli katkıda bulunan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubemizle, birlikte geleceğe bir adım daha atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

11-14 Aralık 2024 tarihlerinde, 2. HotelTech Antalya Fuarı’nda Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi’nin "İKLİM 2024" Ulusal İklimlendirme Kongresi’ne ev sahipliği yapacağını ifade eden Biricik, “Kongrenin, kongre katılımcılarının yanı sıra, fuara katılan firmalarımızın ve profesyonel ziyaretçilerimizin de en güncel bilgilere ulaşmasına katkıda bulunacağına yürekten inanıyoruz. HotelTech Antalya 2022 fuarımız, ticari iş birliklerine odaklanmasının yanı sıra çeşitli seminerlerle bilgi alışverişine de ev sahipliği yaparak önemli bir eğitim platformuna dönüştü. Bu başarılı deneyimin ışığında, 2024 fuarımız için seminer ve etkinliklerle ilgili bir komite oluşturma kararı aldık. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nin liderliğinde çalışacak olan bu komite, sektördeki uzmanlığı ve deneyimi bir araya getirerek, seçeceği projelerle katılımcıları bilgi açısından zenginleştirecek ve fuarda sunulacak içeriği belirleyecektir. Sunulacak en güncel bilgiler, dinleyicilerimizin çalışmalarında bir adım öne geçmelerini sağlayacak eşsiz fırsatlar sunacaktır. Teknoloji ve bilgi dolu bir deneyimin yaşanacağı HotelTech Antalya Fuarımızda, sektördeki tüm profesyonelleri ağırlamaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Sizleri, en son yeniliklerin sergilendiği, önde gelen uzmanların bir araya geldiği bu heyecan verici etkinlikte aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.