Ali Uluşahin Derhal Serbest Bırakılmalıdır!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Kasım 2016

"Kamu Kurumu niteliğindeki meslek odalarımızın, polis tarafından herhangi bir sebeple aranması olağan değildir, kabul edilemez"

Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Bursa Şubesi Başkanı Ali Uluşahin`in Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "FETÖ/PDY" soruşturmaları kapsamında gözaltına alınmasına tepkiler devam ediyor.

Uluşahin‘in, bugün, sabah saatlerinde FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında evinden gözaltına alınmasına ilişkin TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Demokrasi Güçleri, Akademik Meslek Odaları, Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Bursa Şubesi`ne destek ziyaretinde bulunup açıklama yaptılar.

Açıklamayı TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbe ve darbecilerle ilgisi olmayan ilerici, demokrat kesimlerin de hedeflenerek adeta bir muhalif avı yürütülmekte olduğunu ifade eden Mart, "15 Temmuz sonrası sürdürülen benzer uygulamalarda sık sık görüldüğü üzere, arkadaşımızKimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin bugün, sabah erken saatlerde evinden gözaltına alınmıştır. Eşinin ve çocuklarının telefonlarına el konulmuştur" dedi.

Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi`nde polislerce arama yapıldığını ve suçlamaya ilişkin herhangi bir şeyin bulunmadığı yönünde tutanak tutulduğunu belirten Mart, "TMMOB ve bağlı odalarımızın herhangi bir suçla ilişkilendirilebilecek hiçbir faaliyetin olmadığı ve olamayacağı açıktır. Kamu Kurumu niteliğindeki meslek odalarımızın, polis tarafından herhangi bir sebeple aranması olağan değildir, kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Mart açıklamaya şöyle devam etti:

Siyasi iktidar kendilerinden farklı düşünen her kesimden insanlardan yeni suçlular yaratmaya çalışıyor, onurlu insanları kendi hatalarına ortak etmeye çalışıyor. Bu akıldışı uygulama asla kabul edilemez.

Her zaman darbelere ve dikta rejimlerine karşı duran TMMOB üyesi meslektaşlarımıza ve ilerici, demokrat yurttaşlarımıza yönelik bu tutumlara bir son verilmelidir.

TMMOB olarak, hukukun üstünlüğü ilkesinin uygulanmasını belirtiyor, soruşturmanın uzatılmaksızın adil bir şekilde sonuçlandırılarak arkadaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubemizle dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz."