Asansörlerde can güvenliği için denetim şart!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Aralık 2011

Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi ile Nilüfer Belediyesi arasında ilçedeki ruhsatlı binalarda 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren zorunlu olan asansör denetimlerinin yapılmasına yönelik sözleşme imzalandı.

Makina Mühendisleri Odası  (MMO) Asansör Kontrol Merkezi ile Nilüfer Belediyesi arasında 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Asansör Denetimleri sözleşmesi imzalandı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, İmar Müdürü Ayşegül Erkol ile Filiz Tamova'nın katıldığı imza töreninde MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, Yönetim Kurulu Sekreteri Ercüment Çervatoğlu, Şube Müdürü Serdar Sönmez, Şube Asansör Komisyonu Başkanı Vuray Tezcan ile komisyon üyesi Yavuz Güçlü de hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan Başkan Mustafa Bozbey, "Biz Nilüfer'de yaşayan vatandaşlarımızın konut güvenliğini temin için, zorunlu olmadığı halde MMO ile asansör denetimlerine 2010 yılında başladık. İki yıl önce çıkan yasa gereği tanınan uyum süresi sona erdi ve 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yasa gereği asansör denetimlerinin sağlanmasından yerel yönetimler sorumlu kılınmıştır. Biz de, bu sorumluluğumuzu, kamu niteliğinde kurum olan Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi ile yaptığımız sözleşme gereği hayata geçiriyoruz" dedi.

Başkan Bozbey 1 Aralık 2012 tarihinden itibaren yasal olarak zorunlu olan ve yürütmesi belediyelere verilen asansör denetimlerini yaptırmayan apartman ve site yöneticileri olası kazalarda hukuken birinci derecede sorumlu olduğunu bildirdi. Asansörlerin yeterli denetimlerinin yapılmadığı takdirde çağdaş giyotine dönüşebileceğini belirten MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, ehliyetsiz kullanılan ulaşım aracı asansörlerin günlük yaşamın vazgeçilmezi haline geldiğini belirterek denetimlerin hayati bir önem taşıdığına dikkat çekti.

 

BURSA'DA EN FAZLA ASANSÖR NİLÜFER'DE

Bursa'da en fazla asansör kullanımının Nilüfer'de olduğuna vurgu yapana Başkan Mart, denetimlerin ruhsatlı binalarda gerçekleştiğini bildirdi. Başkan Mart,  "Makina Mühendisleri Odası 2002 yılından itibaren bu alanda hazırlıklara başlamış ve kendi bünyesinde bir akredite bir Asansör Kontrol Merkezi oluşturmuştur. A Tipi Muayene Kuruluşu olan Asansör Kontrol Merkezimiz Türkiye genelinde hizmet vermektedir. Biz Bursa'da 50'nin üzerinde uzman mühendis ile asansör denetimlerini gerçekleştiriyoruz. 101 noktada yapılan denetim sonrasında hazırlanan raporun bir nüshası apartman ya da site yöneticisine veriliyor. Ayrıca asansörlere kırmızı, yeşil ve mavi etiket yapıştırılıyor. Site yöneticilerinin odamızdaki Asansör Kontrol Merkezi'ne başvurularından sonra en geç iki gün içerisinde denetimler gerçekleştiriliyor" diye konuştu.  Toplantıda söz alan Asansör Komisyonu Üyesi Yavuz Güçlü ise, 2011 yılında 30'un üzerinde asansör kazası sonucu çok sayıda yaralanmanın ve 5 can kaybının yaşandığına atıfta bulunarak asansör denetimlerinin hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, Nilüfer Belediyesi'nin meslek örgütlerine duyarlı yaklaşımı olduğunu belirterek, Başkan Bozbey'e teşekkür etti ve "Nilüfer Belediyesi ile pek çok projede işbirliğine gittik.  Bu işbirliklerinin artarak sürmesini diliyorum" dedi.