BAOB YERLEŞKESİ RESMEN AÇILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Aralık 2011

Bursa Akademik Odalar Birliği`nin (BAOB), Nilüfer`de yapılan ve 27 akademik meslek odasını bünyesinde bulundurduğu yerleşkesi, törenle resmen hizmete açıldı.

BAOB giriş salonunda gerçekleştirilen kurdele keserek yapılan açılıştan sonra etkinlikler Oditoryum`da devam etti.  Açılışa Ankara`dan gelerek katılan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı,15 yıl önce  Bursa`da Akademik Odalar bir yerleşke içerisinde bir araya gelmelerinin büyük bir hayal olduğunu, ancak bu hayalin 9 yıl önce somutlaştığını anımsatarak "Çok sıcak bir yaz günü düzenlenen temel atma töreninde de buradaydım, bugün ise bu büyük projenin açılışında da aranızda olmaktan çok mutluyum" diye konuştu. TMMOB`un misyonunu anımsatan Başkan Soğancı, TMMOB`un bünyesindeki 23 Oda ile çok güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirterek Kanun Hükmündeki kararnamelerle yetkilerinin alınmaya çalışıldığını ancak mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Bünyesindeki 27 akademik oda ile BAOB`un Bursa`da demokrasinin kalesi olacağına dikkat çeken Başkan Soğancı, "BAOB ilk ortaya çıktığında bir başka örneği yoktu. Ancak şimdi tüm Türkiye`ye örnek ve başka illerde de bu tür oluşumlar üzerinde çalışılıyor. TMMOB olarak bu ve benzeri projelerin ne kadar önemli olduğunun farkındayız ve destekliyoruz" diye konuştu. Başkan Mehmet Soğancı, BAOB`ta  gerçeklerin dile getirileceğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Buraları bilimin konuşulduğu yerler olacak. Bu salonlarda kral çıplak sözcüğünü çok kez duyacaksınız. Burası topluma gerçeklerin açıklandığı yerlerden birisi olacak."

BAOB Kooperatif Başkanı Melih Tura ise  BAOB`un teknik sürecini anlatırken, dönem sözcüsü Bursa Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Mesut Topçu ise BAOB`un dayanışma ile neler yapılabileceğinin kanıtı olduğunu bildirdi. Topçu akademik odalara zaman zaman dışarıdan müdahaleler olduğuna dikkat çekerek, bunların bir an önce durdurulmasını talep etti. TURSAB Genel Başkanı Nail Sanlı da akademik odaların Bursa`da eşine az rastlanan bir dayanışma örneği sergilediklerine dikkat çekti. Daha sonra söz alan AKP milletvekili Mustafa Öztürk ise hükümetin akademik odalara ve meslek alanlarına destek verdiğini ve önemsediğini belirtti. CHP Milletvekili İlhan Demiröz ise, oda başkanı olduğu dönemde BAOB`un oluşumu için verdikleri mücadeleyi anlatarak projenin hayata geçmesinde en büyük katkının ise Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey`e ait olduğunu söyledi.  

BAOB`un açılış töreni, daha sonra düzenlenen kokteyl ile sona erdi.