CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sencer Ayata TMMOB Bursa İl Kordinasyon Kurulu`nu Ziyaret Etti.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Şubat 2013

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu Başkanı Prof. Dr. Sencer Ayata 07 Şubat 2013 günü TMMOB Bursa İl Kordinasyon Kurulu'nu ziyaret etti.

İKTİDARLARIN SINIRLAYICI UNSURU SİVİL TOPLUMDUR

Sencer Ayata, sivil toplum kuruluşlarının toplumlar için öneminin altını çizip, sivil toplumu özgür bireylerin oluşturduğu, bireylerin birlikte iş yapıp, karar vererek örgütlenmesi olduğunu söyledi. Sivil toplumun, gönüllü iradeye ve özgür bireylere bağlı olduğunu, birlikte iş yapabilme birlikteliklerinin kurulmasının sivil toplum için çok önemli olduğunu belirtti. Sivil toplum devletten ayrı bir konumda olduğunu ve siyasi iktidarın maşası gibi davranmamaları gerektiğini, iktidarların sınırlayıcı unsurunun sivil toplum olduğunu söyledi.

Ayata konuşmasınına şöyle devam etti,

TÜRKİYE`NİN EN ÖNEMLİ SORUNU DEMOKRASİ SORUNUDUR

"Türkiye`nin en önemli sorununun demokrasi sorunudur, demokratik rejim yaratılmalıdır. Türkiye`de bir yanılsama var o da eğer bir toplumdan vesayeti kadırırsak demokrasiyi sağlamış oluruz fikidir ve bu fikir yanlıştır, ihmal edilen şey demokrasi mücadelesinin başka alanlardada verilmesi gerekliliğidir.`` Ayata iktidarın gücünün demokratik yönden kısıtlanması gerektiğini de belirtti.

Ayata, Bursa TMMOB`nin yerele sahip çıktığını ve Bursa yereli hakkında çok bilgi sahibi olduğunu, bunun da önemli bir nokta olduğunu, Bursa TMMOB`nin Bursa halkının çıkarlarını koruduğunu söyledi.

MMO Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, değiştirilmek istenilen TMMOB yasa tasarısından bahsetti. Mart, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi yasası mimar, mühendis ve şehir planlamacıların görüşleri alınmadan hazırlandığını ve uygulanmaya çalışıldığını söyledi.

Mart, TMMOB, torba yasa taslağının meslek odalarını ilgilendiren yasa değişikliğinin örgütlü mücadeleyi parçalamak ve kamu yararı adına denetim görevi üstlenen odaları piyasalaştırılmayı amaçladığı için geri çekilmesini istendiğini belirtti.

Mart konuşmasına şöyle devam etti,

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütün ülkeyi inşaat alanına çeviren ve çerirecek olan kamoyunda kentsel dönüşüm adıyla bilinen yasaının mühendis, mimar, şehir planlamacıları yani TMMOB olmadan uygulanamayacağını anlamış bulunuyorlar. TMMOB yasa değişikliği tasarısı bu nedenle geri çekildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı, TMMOB ile işbirliği yapmak üzere düzenli toplantılar yapmak istediğini belirtmiştir.``

TMMOB İl Kordinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli, TMMOB`nin kuruluş amacından, çalışma şekinden ve Bursa`daki yapılan çalışmalardan bahsetti. Bursa`da yapılacak olan Bursa 4. Kent Sempozyomu hakkında bilgi verdi. Düşünceli,  Bursa`daki meslek odalarının kentin sakini değil sahibi olma anlayışıyla çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.