Denetimsizlik Sonucu Meydana Gelen Olay Kaza Değildir.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Mart 2014

Zincirleme İhmal ve Kusur Var. Daha büyük tehlikelere yol açılmasını ve olası daha büyük faciaların önlenmesi adına, kamusal denetimin gerekliliğini bir kez daha vurguluyor, ilgilileri göreve davet ediyoruz

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, Bursa Çimento Fabrikası`ndan yayılan kimyasal nedeniyle çoğunluğu öğrenci onlarca kişinin zehirlenmesinin zincirleme bir ihmal ve kusur sonucu yaşandığını belirterek, olayla ilgili gerekli incelemeler yapılarak sorumlular hakkında işlem yapılması gerektiğini bildirdi.

 

İbrahim Mart konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bursa içinden ve dışından çeşitli sanayi bölgelerinden gelen atıkların, Bursa Çimento Fabrikası`ndaki yakma tesisinde yakıt olarak kullanıldığını belirterek, "Olay, Hatay Dörtyol`dan geldiği ifade edilen 180 litrelik tanımsız bir tank içinde metilmerkaptan denilen  ve insan sağlığına zararlı bir maddenin olduğu bilinmeden varilin kontrolsüz bir şekilde açılması sonucu meydana gelmiştir" dedi.

 

Metilmerkaptan uçucu bir madde olduğu için çok kısa sürede bölgeye yayıldığını kaydeden Mart, "Hayati tehlike olmamakla birlikte baş dönmesi ve kusma belirtileri ile zehirlenmelere neden olmuştur. Bu olay da her zaman işaret ettiğimiz üzere denetimsizlik sonucu meydana gelmiş ve toplumun sağlığını olumsuz yönde etkilemiştir" ifadelerine yer verdi.

 

 

"ZİNCİRLEME İHMAL VE KUSUR VAR"

 

Ortada birbirini izleyen zincirleme bir ihmal ve kusur olduğunu ifade eden Mart, şunları kaydetti:

 

"Atıkları kontrolsüz ve tanımsız şekilde gönderen firma, kontrolsüz ve tanımsız gelen bu atıkları aynı şekilde kontrolsüz olarak kullanmaya kalkan Çimento Fabrikası kusurludur. Bu şekildeki atık trafiğini denetlemeyen Çevre Müdürlükleri de aynı derecede kusurludur. 

 

Olayın tüm boyutları ile soruşturulması ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını ümit ediyoruz. Bu olayda etkilenen başta çocuklarımız olmak üzere herkese geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz. 

 

Daha büyük tehlikelere yol açılmasını ve olası daha büyük faciaların önlenmesi adına, kamusal denetimin gerekliliğini bir kez daha vurguluyor,  ilgilileri göreve davet ediyoruz."