DOĞADER`den TMMOB`ye Destek

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

08 Ocak 2015

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, 6235 sayılı Kanunla ilkeleri ve çalışma biçimi belirlenen kamu kurumu niteliğinde mesleki kuruluştur.

#direnTMMOB

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, 6235 sayılı Kanunla ilkeleri ve çalışma biçimi belirlenen kamu kurumu niteliğinde mesleki kuruluştur. TMMOB`u oluşturan çeşitli meslek dallarında örgütlenmiş mühendislik odaları, mimarlar ve şehir plancıları olarak kurulduğu günden bu güne kadar halkın çıkarlarına uygun bilimin savunuculuğunu ve yol göstericiliğini üstlenmiştir. TMMOB bu ilkeleri yalnızca savunmakla kalmamış, çeşitli iktidarların siyasi hırsla kanunlara aykırı geliştirdiği plan ve uygulamalara karşı mahkemelerde davalar açarak oluşabilecek pek çok yıkımın önüne geçmeyi başarmıştır. Siyasal iktidarların, doğal ve yaşam alanlarımızı yok eden uygulamalarına karşı TMMOB halkın çıkarlarını her zaman ön planda tutma başarısını göstermiştir.

Siyasi iktidar, özellikle son on yıllık süreçte yürürlükteki kanunları hiçe sayarak geliştirdiği uygulamalara karşı duruş gösteren TMMOB`u her zaman engel olarak görmüş ve TMMOB`u yıpratmak için çeşitli yollara başvurmuştur. Bundan iki yıl önce de gündeme gelen kanun değişikliğiyle TMMOB`u işlevsileştirme çalışmaları gösterilen tepki sonucu durdurulmuştu. Türkiye`de bu güne kadar görülmemiş kitlesel gösterilere neden olan Gezi Parkı eylemlerinde TMMOB`un her zaman olduğu gibi halkın yanında yer alması, siyasi iktidar tarafından TMMOB`u karalanma, haksız aşağılanma söylemlerine maruz bıraktı. Gezi sürecinde AKP üzerinde oluşan şaşkınlık, kin ve nefret söylemlerini daha da arttırarak öne çıkan kişilere yönelik davalarla toplum bilincinde oluşmuş adalet kavramı yıpratılmaya yönelik uygulamalara yöneldi. Yeni torba yasa tasarısıyla TMMOB`u yok etme, iktidara bağımlı küçük birimlere çevirme girişimi, AKP iktidarındaki bu kin ve nefret politikalarını belirgin biçimde ortaya koymaktadır.

Biz DOĞADER olarak doğa ve yaşam alanlarımıza karşı yıkımları önlemeye yönelik giriştiğimiz mücadelelerin büyük çoğunluğunda, TMMOB bileşeni odalarla birlikte hareket ettik. Bursa Ovası üzerinde yapılaşmalara karşı, DOSAB`ta, Kozağacı`nda termik santrallerine, Burcun`da ve İnegazi`de çimento fabrikalarına karşı, Mustafakemalpaşa`da kirletici sanayiye, Başköy`de mermer ocaklarına karşı, Uludağ Milli Parkı`nda Milli Park kavramına aykırı yapılaşmalara ve daha sayamadığımız pek çok geleceğimiz karartan girişime karşı TMMOB bileşeni odalarla birlikte ortak mücadeleler geliştirdik. Söylemlerimizi ve savunularımızı, TMMOB bileşeni odalardan aldığımız bilgilerle güçlendirdik. Mahkemelerde onlarca sayıda davalar açtık. TMMOB`la birlikte açtığımız her davayı kazandık. Henüz sonuçlanmamış olan davaları da kazanacağımıza inancımız tamdır. Ortaklaşa yürüttüğümüz mücadeleleri, halkla birlikte basın açıklamaları, kitlesel yürüyüşler düzenleyerek taçlandırdık.

TMMOB her zaman doğruyu gösteren bir ışık oldu. Biz DOĞADER olarak inanıyoruz ki, ışıktan, aydınlanmadan korkanlar, karanlığı ve cahilliği savunanlar amaçlarına ulaşamayacaklar. İnsanlık tarihi, aydınlığın olduğu her yerde karanlığın yok olmaya mahkum olduğunu göstermiştir. Tarih bizi haklı çıkaracak. TMMOB`u yıkamayacaksınız. TMMOB`u karanlığa, Bedevi zihniyetine teslim etmeyeceğiz. Biz DOĞADER olarak, gelecek aydınlık yarınlar için bundan sonra da TMMOB`la birlikte TMMOB`u savunmaya ve onu yanında olmaya, TMMOB`la birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.

DOĞADER

Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği