Gençlik Geleceğimizdir!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Ocak 2017

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi “Gençlik Geleceğimizdir” diyerek, genç üyelerle bir araya geldi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi “Gençlik Geleceğimizdir” diyerek, genç üyelerle bir araya geldi.

BAOB Oditoryumunda gerçekleştirilen etkinlik, MMO Anadolu Sanat Topluluğu Türk Halk Müziği Korosu’nun verdiği konser ile başladı.
Konserin ardından MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart genç meslektaşlarına, ailelerine ve davetlilere hoş geldiniz diyerek açılış konuşması yaptı.

Mart, “Odamızın sonsuza kadar yaşamasını diler, tüm meslektaşlarımıza da sevdikleri ile birlikte “meslekte 100 yıl”ı görecek sağlıklı bir ömür diliyorum. Hepiniz, çok yaşayın, var olun” dileklerini ileterek başladığı konuşmasında, “Bugün TMMOB’nin en büyük Odası haline gelen MMO, ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana bir meslek kuruluşu olarak, yurtsever bir çerçevede, çözümler öneren bir yaklaşımla, bütün birikimlerini, ülkemizin sanayileşmesi ve demokratikleşmesinden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber etmektedir.

Şube olarak bizler, bir yandan ülke ve kent sorunlarına müdahil olmaya çalışıyor, diğer yandan üyelerimize yönelik eğitim, belgelendirme ve her türlü destek çalışmaları ile sosyal ve kültürel ve sanatsal etkinler düzenliyoruz. Bir yandan da, asli görevimiz olan Kamusal hizmet ve kamusal denetim çalışmaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.Mart, dönem boyunca şube olarak gerçekleştirdikleri çalışmalardan bazılarını satırbaşları ile şöyle sıraladı:

• 600’ den fazla, Seminer, Panel, Söyleşi, Sosyal, Kültürel, Sanatsal, Toplumsal etkinlikler düzenleme ve yer alma,
• Her yıl 100’e yakın Makina Mühendisliği öğrencisine MMO UEM bünyesinde Staj yaptırılması, onlarca öğrenciye Staj yerinin ayarlanması, 
• UÜ MF Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri son sınıf öğrencilerine yönelik “Bitirme Projesi Yarışması” düzenlenmesi,
• Üyelerimizin mesleki gelişimine ve ara teknik eleman yetiştirmeye yönelik toplam 370 eğitim etkinliğinde yaklaşık 8.000 kişiye eğitim, 5.000’ i Proje denetimi olmak üzere, değişik konularda toplam 60.000 adet kamusal denetim
• Mesleğimizin, Meslektaşlarımızın ve Bursa Kentinin sorunlarına ilişkin birçok konuda yerel ve ulusal kanallarda onlarca TV programı ve basın açıklaması, Şube/temsilcilik haberlerimizin yazılı ve görsel basında yüzlerce kez yer alması ile yapılan kamuoyu bilgilendirme çalışmaları

Mart konuşmasına şöyle devam etti:

“Ülkemizde önemli gelişmelerin yaşandığı bir yılı daha geride bıraktık. Ülkemizin, zor ve karanlık günleri bu yıl da devam ediyor. Eğer bugün ülkemizde barış yok savaş varsa, eğer özgürlük yok baskı varsa, eğer eşitlik yok ayrımcılık varsa, eğer adalet yok insanların iradesi korkunun esiri olmuşsa, eğer insanlar insanlık onuruna yakışan koşullarda değil de hala yokluk, yoksulluk ve imkansızlıklarla mücadele ediliyorsa, mücadele bitmemiş, sürüyor demektir.

Eşit, özgür, laik ve demokratik bir ülke yaratmak bizlerin ellerindedir. Bunun için umut vardır. Birlik ve dayanışma ile bunu başarabilecek durumdayız. Bu süreçte bizlere düşen birincil görev; ülkemize, halkımıza, mesleğimize ve meslek örgütümüze sonuna kadar sahip çıkmak ve savunmaktır.

2016 yılında Temsilciliklerimiz de dahil 386 meslektaşımız MMO Bursa Şubesi’ne üye oldular. Mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımızı kutluyor, hayatları boyunca başarılar diliyoruz.

Çok geniş bir alana sahip olan makina mühendisliği için meslektaşların eğitim ve bilgi güncellemelerine büyük önem veriyoruz. Türkiye’deki üniversitelerde makina mühendisliği alanlarını kapsayan 195 bölüm var ve her yıl verilen mezun sayısı 8-10 bin civarında.

Eğitim kadrosu ve imkanları yetersiz şekilde çok sayıda fakülte ve bölüm açılması, eğitimin kalitesini olumsuz etkiliyor. Türkiye’de üniversite mezunları arasında işsizlik oranı yüzde 25 dolaylarında.

Oda ile üyelerinin bağlarını güçlü tutmak için her fırsatta birarada olmaya özen gösteriyoruz. 2 ay süren eğitim programına, 20 makina mühendisliği alanında, uzman 16 makina mühendisi tarafından verilen eğitimlere, 111 genç meslektaşımız katıldı.

MMO Bursa Şubesi olarak, eğitimlere devam ediyoruz, edeceğiz.

Sonuç olarak, MMO, 62. Yılında da;

Demokrasi, insan hakları, barıştan yana, ülke ve toplum yararı gözeten ve yurtsever bir çerçevede çözümler öneren bir yaklaşımla çalışmalarını SÜRDÜRMEYE,

Ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana bir meslek kuruluşu olarak, bütün birikimlerini ülkemizin gelişmesi, bağımsızlığı, sanayileşmesi, çağdaşlaşması, kalkınması, hakça bölüşüm, barış ve demokratikleşmeden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber etmeye,

Ülkemize sahip çıkmaya, Eşit, özgür, demokratik bir Türkiye’de bir arada yaşamı, toplumsal refahı ve huzuru savunmaya, temel hak ve özgürlüklere sahip çıkmaya ve mücadele etmeye kararlıdır.

Bizler, ülkemizi seviyoruz ve ülkemizin bu karanlık tablodan tüm demokratik kamuoyunun birlikte mücadelesi ile aydınlığa çıkacağına inanıyoruz.”

Konuşmanın ardından, MMO Bursa Şubesi’ne yeni kayıt olan üyelere “Mesleğe Hoş Geldin Töreni” kapsamında davetlilerle beraber “Mühendislik Yemini” yapıldı.

Mühendislik Yenininin ardından, 2 ay süreyle çalışmayan üyelere yönelik olarak düzenlenilen mesleki gelişim eğitim programına katılan genç mühendislere “Sertifika Töreni” düzenlendi.

Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.