Halka ?Tmmob?ye Sahip Çıkın? Çağrısı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Ocak 2015

TMMOB YÖNETİCİLERİ SOKAK SOKAK BURSA?YI DOLAŞIYOR MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI DÜN OSMANGAZİ METROSU CİVARINDA HALKA BROŞÜR DAĞITTI

TMMOB`nin Torba Yasa ile Anayasal yetkilerinin yok edilerek iktidarın emrine sokulmak istenmesine yönelik tepkiler büyüyor. Çeşitli sendika ve sivil toplum örgütlerinin TMMOB`ye yönelik destek açıklamaları sürerken mühendis, mimar ve şehir plancıları Bursa`da sokak sokak halka TMMOB`ye sahip çıkması çağrısı yapıyorlar.

AKP iktidarının yağma ve talanın önünde engel gördüğü TMMOB`yi etkisizleştirme girişimine karşı mücadelelerini sürdüren TMMOB`ye bağlı odaların Bursa`daki yöneticileri önceki gün Heykel ve çevresinde yaptıkları eylemden sonra dün de Osmangazi Metro İstasyonu ile Kent Meydanı bölgesinde halka broşür dağıttı.

Halktan TMMOB`ye sahip çıkmasını isteyen mühendis, mimar ve şehir plancıları AKP iktidarının tüm tarihi, doğal çevreyi, sit alanlarını, kıyıları, ormanları, tarım alanlarını, meraları yapılaşmaya açmak istediğine dikkat çektiler.

24 ayrı yasada yapılacak değişiklikler ile kamuya ait yeşil alanların, parkların hatta mezarlık alanlarının bile özel işletmeye açılarak anayasal hakların gaspedileceğini dile getiren TMMOB yöneticileri, halktan; kamu ve toplum yararı için bilimsel çalışmalarını sürdüren TMMOB ve bağlı meslek odalarının özerk yapısının değiştirilerek susturulup hükümetin emri altına sokulmasına izin verilmemesini istediler.

TMMOB Bursa yöneticilerinin soğuk ve kar yağışı altında gerçekleştirdikleri yürüyüş ve broşür dağıtma eylemine DİSK, KESK, ÇHD ve İşçi Birliği Derneği yöneticileri de destek verdi.