Hedef Kaynak Mühendisleri yetiştirmek

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Ekim 2011

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından KOSGEB Bursa Şubesi'ne yapılan ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ardından KOSGEB Şube Müdürü Ahmet Akdağ tarafından Beşevler Küçük Sanayi'de oluşturulan MMO Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart ve Şube Müdürü Serdar Sönmez`in de katıldığı heyet tarafından KOSGEB Bursa Şubesi Müdürü Ahmet Akdağ`ı ziyaret etti. MMO Bursa Şubesi olarak yürüttükleri eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan İbrahim Mart, Beşevler Küçük Sanayi`de LPG Test ve Eğitim Merkezi`ni faaliyete geçirdiklerini bildirdi. Öte yandan KOSGEB`in büyük bir değişim içerisinde olduğunu belirten Akdağ, başvuru değerlendirmelerini proje esaslı olarak yaptıklarını belirtti. Ar-Ge komisyonundan örnek veren Akdağ, komisyonun iki Uludağ Üniversitesi`nden, iki KOSGEB`ten, iki kişi de BTSO`dan bulunduğunu belirtti. "6 üyenin sadece 2`si KOSGEB`ten" diyen Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü: "Birlikte yapalım ki, doğru değerlendirilsin! BTSO var, girişimcinin işini ne kadar büyütebileceğine, projenin ne kadar verimli olacağına karar veren mekanizma içerisinde sanayici de var."

Bursa`nın Türkiye`nin 4. büyük şehri olmasına karşın işletme sayısı olarak 4. büyük şehrin Antalya olduğunu belirterek "Bursa işletme açısından 5. büyük şehir! Şu anda Bursa`da 30 bin işletme kredi, eğitim, destek gibi çeşitli nedenlerle bir şekilde KOSGEB`le ilişki kurmuş durumda. Şu anda Bursa`da 107 bin 932 işletme var. Bunların içinde KOBİ sayısı 107 bin 886! KOBİ standartları üstündeki işletme sayısı 146. Bursa işletme sayısı olarak 5. Sırada olmasına karşın, KOSGEB veri tabanında 4. Sıradayız. Vermiş olduğumuz destekler arasında ise iki ve üçüncü sıralarda değişiyoruz" diye konuştu. Başkan Mart ise "Biz MMO olarak Beşevler Küçük Sanayi Sitesi`nde hem LPG Test Merkezi hem de Eğitim merkezi açtık. Kaynak eğitimleri vereceğiz. Ayrıca Şubemiz bünyesinde de pek çok eğitim veriyoruz. Bilgisayar destekli eğitimlerimiz var. İşsiz mühendislere, öğrencilere ve mesleki bilgisini artırmak isteyenlere sertifikalı eğitimler veriyoruz. Kar amacı gütmüyoruz. Doğru ve bilimsel esaslarla eğitim veriyoruz. Mesleki yeterlilik kurumu olarak kaynakta bayağı bir noktaya geleceğiz. Akredite de olacak. Amacımız enstitüye dönüştürmek. Kaynak mühendisleri yetiştirmek" diye konuştu.

Daha sonra KOSGEB Şube Müdürü Ahmet Akdağ, Beşevler LPG Test ve Eğitim Merkezi`ni gezdi. Akdağ Eğitim Merkezi`nin özellikle kaynak uygulama atölyesine ve eğitim sınıflarına olan beğenisini dile getirerek MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart`ı kutladı.